İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek kimdir? Mustafa İlmek hangi partiden?

Yaşanan depremlerin ardından İncesu Belediye Başkanı Av. Mustafa İlmek gündem oldu. Peki İncesu Belediye Başkanı Av. Mustafa İlmek kimdir? Av. Mustafa İlmek hangi partiden?

Yayınlanma: 07.03.2023 - 17:20
İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek kimdir? Mustafa İlmek hangi partiden?
Abone Ol google-news

Kandilli Rasathanesi verilerine göre saat 14.47'de merkez üssü Kayseri'nin İncesu ilçesi olan 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntının Ankara, Niğde, Aksaray gibi çevre illerden de hissedildiği öğrenildi. AFAD ise depremin büyüklüğünü 4.7 olarak açıkladı. Kayseri İncesu'da bu depremin ardından 2 deprem daha meydana geldi. Bu gelişmelerin ardından İncesu Belediye Başkanı Av. Mustafa İlmek gündem oldu. Av. Mustafa İlmek'in yaşamı ve kariyeri merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

MUSTAFA İLMEK KİMDİR?

Av. Mustafa İlmek, 15 Ağustos 1977'de Yılında Kayseri’nin İncesu İlçesinde doğdu. İlkokul eğitimini İncesu Ertuğrul Gazi İlkokulunda tamamladıktan sonra ortaokul ve lise eğitimini Sami Yangın Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde tamamladı.

2001 Yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Avukatlık stajını ve askerlik görevini tamamladıktan sonra 2004 yılından bu yana serbest avukat olarak görev yapmıştır. Siyasi olarak İlçe Başkanlığı ve İl Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütmüştür.

MUSTAFA İLMEK HANGİ PARTİDEN?

Av. Mustafa İlmek, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde İYİ Parti'nin adayı olarak İncesu Belediye Başkanı seçilmiş, ardından İYİ Parti'den istifa edip AKP'ye geçmiştir.

ÖZEL YAŞAMI 

Av. Mustafa İlmek, evli ve iki çocuk babasıdır.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon