İşte DEM Parti'nin İstanbul aday havuzu! Kulislerde konuşulan 3 isim kim?

Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir adaylığından çekilmesi sonrası gözler DEM Parti'nin adayına çevrildi. Kulislerde İstanbul için 3 isim konuşulurken, DEM Parti yetkililerinin 'güçlü aday çıkaracağız' dediği belirtildi.

Yayınlanma: 08.02.2024 - 10:03
İşte DEM Parti'nin İstanbul aday havuzu! Kulislerde konuşulan 3 isim kim?
Abone Ol google-news

Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü'deki yazısında DEM Parti kulislerinde İstanbul adaylığı için konuşulan 3 ismi yazdı. DEM Parti yetkilileri verdiği dmeçte, en güçlü adayın konuşulması için kararlığının sürdüğünü belirtti. Adaylık için ise DEM Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Sırrı Sakık ve Ali Kenanoğlu adı geçen isimler arasında. 

"İSTANBUL'DAKİ ADAY HAVUZUNDA KİMLER VAR?"

Saymaz'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

DEM Partili yetkili, kurullarında aday çıkarma yönünde ağırlıklı bir eğilim olduğunu vurguluyor. Demirtaş’ın bu hamleyi o yüzden yaptığını söylüyor. “Bu hamle, kanaatimizi güçlendirdi” diyor.

Sordum.

“Aday çıkaracak mısınız?”

Şu yanıtı veriyor:

“Net! En güçlüsünü… Başak Hanım’la yapılan değerlendirmede konsensüse vardık. Güçlü bir başkan adayı ve konsolidasyonu güçlü bir eşbaşkan olacak.”

Başak Demirtaş çekildiğine göre İstanbul’daki aday havuzunda kimler var?

İlk akla gelen aday DEM Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş. Ayrıca Sırrı Sakık ve Ali Kenanoğlu’nun adı geçiyor.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon