İYİ Parti’den Gazze’ye asker gönderilmesiyle ilgili açıklama: 'Öncelik Türkiye’nin güvenliği olmalıdır'

İsrail-Filistin arasındaki çatışmalar sürerken, İYİ Parti'den Gazze’ye asker gönderilmesine ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada "Öncelik Türkiye’nin güvenliği olmalıdır" denildi.

Yayınlanma: 25.10.2023 - 04:00
İYİ Parti’den Gazze’ye asker gönderilmesiyle ilgili açıklama: 'Öncelik Türkiye’nin güvenliği olmalıdır'
Abone Ol google-news

İYİ Parti Uluslararası Politikalar Başkanlığı, Gazze’ye asker gönderilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

İYİ Parti’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin bölgesel ve uluslararası sorumlulukları doğrultusunda, barışın sağlanması için alacağı kararlara katkıda bulunmaya hazır olduğunun kaydedildiği açıklamada, “Devletimizin çıkarları ve milletimizin huzurunun devamlılığı için devlet aklıyla gerçekçi ve sorumlu davranmalıyız” denildi.

Gazze’deki krizin sulh yoluyla çözülmesi için diplomatik ve insani her türlü destek verilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, “Fakat eğer iktidarın açıklamalarında direkt askeri destek vermek kastediliyorsa Türkiye’mizin güvenliğini düşünmeden adım atmanın en akılcı seçenek olmayacağını düşünürüz” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Mehmetçiğin sınırlarımız dışında görevlendirilmesi ancak vatanımızın bütünlüğüne yönelik bir tehdit halinde söz konusudur. Birleşmiş Milletler bünyesinde veya uluslararası kuruluşlar dahilinde bir tavır alınacaksa askeri destek de tabii ki verilebilir. Ancak öncelik Türkiye’nin güvenliği olmalıdır. Türkiye’nin başka ülkelerin bölgesel veya küresel çıkarları için kullanılması ve ülkemizin güvenliğinin iç politik kaygılarla tehlikeye atılmasını İYİ Parti olarak doğru bulamayız.” 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler