Millet İttifakı'nın adayı belli oldu mu? Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı kim oldu?

Seçimlere sayılı günler kala Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı merakla bekleniyordu. Peki, Millet İttifakı'nın adayı belli oldu mu? Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı kim oldu ?

Yayınlanma: 06.03.2023 - 18:31
Millet İttifakı'nın adayı belli oldu mu? Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı kim oldu?
Abone Ol google-news

Seçimlerin yaklaşmasına az bir zaman kala Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı merak ediliyordu. Altılı masanın toplantısının ardından adayın 6 Mart Pazartesi günü açıklanacağı söylenmişti. Toplantının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in çıkışı ve altılı masadan ayrılışı gündem olmuş, İYİ Parti'de istifa sayıları artmaya başlamıştı.

Meral Akşener’in altılı masadan ayrılmasının ardından; CHP, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti liderleri, Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde Akşener olmadan ilk kez toplanmıştı ve yaklaşık 4.5 saat süren toplantıda, liderler yaşanan süreci ve gelinen noktayı değerlendirmişti.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada birliktelik vurgusu yapılarak “Düne ve bugüne sıkışmadan, ‘Yarının Türkiyesi’ni inşa ve ihya etmekte kararlıyız! Bizler, 85 milyon insanımızın hiçbir ferdini dışarda bırakmadan, hiç kimsenin kalbini kırmadan, güvenini boşa çıkarmadan yolumuza devam edeceğiz. Hedefimiz; kaybedeni olmayan bir zaferdir” denilmişti.

Saat 14.00'ten saat 15.00'e ertelenen toplantıya az kala, Meral Akşener'in masaya dönüşü gündem oldu. Akşener'in masaya dönüşünün ardından Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanlığı adayının toplantısı, yeniden 6 liderin başkanlığıyla gerçekleşti.

Bu gelişmelerin ardından yurttaşlar ise heyecanla Millet İttifakı'nın adayının kim olacağını merak ediyor. İşte ayrıntılar...

MİLLET İTTİFAKI'NIN ADAYI BELLİ OLDU MU?

Millet İttifakı'nın adayı 6 Mart Pazartesi günü itibariyle belli oldu.

MILLET İTTİFAKI'NIN CUMHURBAŞKANI ADAYI KİM OLDU?

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler