Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı belli oldu mu? Millet İttifakı’nın adayı ne zaman açıklanacak?

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının belli olacağı toplantı gerçekleşti. Altılı masanın Cumhurbaşkanı adayını belirleyeceği toplantı, Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayanının açıklanacağı tarih belli oldu. İşte ayrıntılar...

Yayınlanma: 02.03.2023 - 15:03
Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı belli oldu mu?  Millet İttifakı’nın adayı ne zaman açıklanacak?
Abone Ol google-news

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından seçim tarihi tartışmaları sürerken, Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) hazırlıklar başladı.  AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bugün yaptığı konuşmada bir kez daha 14 Mayıs’ı işaret etti. Seçimin  giderek yaklaştığı şu günlerde Millet İttiffakı'nın adayı merak konusu oldu. Gözler 6'lı masanın bugün "cumhurbaşkanı adaylığı" gündemiyle gerçekleştirdiği toplantıya çevirildi. Millet İttifakı çatısı altında bir araya gelen CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi, bir araya geldi. Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde düzenlenen, toplantıda 6'lı masa cumhurbaşkanı adayını belirledi.

MİLLET İTTIFAKI’NIN CUMHURBAŞKANI ADAYI BELLİ OLDU MU?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu oldu. Özel, "Ben bugün adayı konuşacaklarını ve karara bağlayacaklarını bekliyorum" dedi.

CHP'li Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Tüm partilerin beklentisi bu yönde. Karara bağlarlar. Ama belki derler ki yazılı olarak ilan etmek yerine şu tarihte, şu salonda adayımızın tanıtımı olacak. Çünkü bizim adayımız ilan edildiği toplantıda çıkacak ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. Cumhurbaşkanı olduğunda Türkiye'yi nasıl yöneteceğini anlatacak.

MİLLET İTTİFAKI ADAYININ AÇIKLANACAĞI TARİH BELLİ OLDU MU?

Toplantı sırasında yapılan açıklamaya göre, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayını açıklayacağı tarih belli oldu.

MİLLET İTTİFAKI CUMHHURBAŞKANI ADAYINI NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?

6'lı masa, bugün gerçekleşen toplantı sırasında, 6 partinin genel başkanlarının imzasını taşıyan ortak açıklama yapıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Millet İttifakı'nı oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların, partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı, 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyuyla paylaşmak üzere, Saadet Partisinin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz."

Saadet Partisinde 6 Mart Pazartesi günü yapılacak toplantının, saat 14.00'te başlayacağı bildirildi.

MİLLET İTTİFAKI’NIN CUMHURBAŞKANI ADAYI KİM OLACAK?

Cumhuriyet’in, İYİ Partili kaynaklardan edindiği bilgiye göre, önceki gün partisinin milletvekileri, ve genel başkan danışmanlarıyla yaptığı toplantıda Akşener’in ‘Kazanacak aday’ söyleminden geri adım atmadığı ve CHP’li Bülent Kuşoğlu’na yönelik tepkisini sürdürdüğü öğrenildi.

İYİ Parti kulislerinde ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın adı yeniden konuşulmaya başlandı. Partinin yaptırdığı anketlerde Yavaş’ın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan karşısında “kazanma ihtimali en güçlü aday” olduğu sonucunun ortaya çıktığını belirten İYİ Partili yetkililer, “Neden Mansur Yavaş” sorusunu ise şöyle yanıtlıyor: “Genel Başkanımızın aklında en başından bu yana Mansur Yavaş vardı. Çünkü halkta güven uyandırıyor. Yaptığı çalışmalarla takdir topluyor. Ayrıca milliyetçi kanattan geldiği için CHP, MHP ve AKP ile muhafazakâr Kürt seçmenden de destek görüyor.” 

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal 24 Şubat'ta, Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayına ilişkin olarak, "Bu noktada elbette CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun biz Demokrat Parti olarak aday olmasını istiyoruz" dedi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler