Mustafa Sarıgül: Başörtüsünden elinizi çekiniz, başörtüsünü takacak siz erkekler değilsiniz

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, “Biz ordumuza laf söyletmeyiz. Toprağımız ve Bayrağımız tehlikeye düştüğü zaman ordumuz ulusal birliğimizi korumak için dimdik ayaktadır. Ordumuzu yıpratmak isteyenlerin dilini keseriz” dedi.

Yayınlanma: 24.10.2022 - 18:24
Mustafa Sarıgül: Başörtüsünden elinizi çekiniz, başörtüsünü takacak siz erkekler değilsiniz
Abone Ol google-news

TDP Genel Başkanı Sarıgül, Partisinin Genel Merkez Binası'nda yapılan basın toplantısında gündeme dair önemli konulara değindi.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Sarıgül, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) kimyasal silah kullanmasına ilişkin iddialarına yönelik olarak, “Türk Silahlı Kuvvetlerinin kimyasal silah kullandığı iddialarını şiddetle reddediyor ve kınıyoruz. Dünya’nın sicili en temiz ordusu, en merhametli ordusu Türk Silahlı Kuvvetleridir. Yıpratmaya kimsenin hakkı yoktur. Siyasi tartışmaların hedefi yapmak kesinlikle doğru değildir. Biz ordumuza laf söyletmeyiz. Toprağımız ve Bayrağımız tehlikeye düştüğü zaman ordumuz ulusal birliğimizi korumak için dimdik ayaktadır. Ordumuzu yıpratmak isteyenlerin dilini keseriz. Düşmanı dışarıda aramaya gerek yok, meğer düşmanlar içimizdeymiş” diye konuştu. 

“BAŞÖRTÜSÜNDEN ELİNİZİ ÇEKİNİZ, BAŞÖRTÜSÜNÜ TAKACAK SİZ ERKEKLER DEĞİLSİNİZ” 

Başörtü meselesinde kararın kadınlara bırakılması gerektiğini belirten Sarıgül, “Kılıçdaroğlu, 'başörtüsü yasası çıkaralım' dedi, Erdoğan da referandum teklif etti. Biz de diyoruz ki; başörtüsünden elinizi çekiniz, başörtüsü takacak siz erkekler değilsiniz. Gelin bunun kararını kadınlara bırakalım. Referandumda sadece kadınlar oy kullansın. Başı açık kardeşimiz de bizim, başı kapalı kardeşimiz de bizim. Başı açık kardeşimizde şu an da yoksullukla, elektrik faturalarıyla, doğal gaz faturalarıyla mücadele veriyor. Başı kapalı kardeşimizde aynı mücadeleyi veriyor. Bir kez daha altını çiziyorum. Başörtüsünü takacak erkekler değil. Başörtü konusunda gelin bu kararı kadınlara bırakalım referandumda kadınlarımız özgürce oyunu kullansın ve kararını kadınlarımız versin” ifadelerini kullandı. 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler