Ayhan Bora Kaplan davasında sanıklardan 2’si tahliye edildi

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. Sanıklardan Arif Buğra Meşe ve Furkan Anıl Bahar’ın tahliyesine karar verilirken, gizli tanık Serdar Sertçelik ve diğer firari sanıkların yakalanmasının infazının bekletilmesi kararlaştırıldı.

Yayınlanma: 24.05.2024 - 12:26
Ayhan Bora Kaplan davasında sanıklardan 2’si tahliye edildi
Abone Ol google-news

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında 20’si tutuklu 61 sanığın yargılanmasına Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü’nde dün devam edildi. Duruşma, mahkeme heyetinin ara kararını açıklamasından önce sanıklardan Mahmut Gökhan Çanga’nın avukatlarının ifadeleriyle başladı.

‘BİZ NEYİ KONUŞUYORUZ?’

Sanık Çanga’nın avukatı Mert Doğan, müvekkilinin Semih Arslan’ı öldürmekle suçlandığını belirterek, bu iddiayı dile getiren iki gizli tanığın ifadesini geri çektiği, diğerinin de ifadeleri polis zoruyla verdiğini anımsattı. Sanık Çanga’nın diğer avukatı Ela Leyla Umur, davanın sürüncemeye girdiğini savunarak, “Gizli tanık M7 (Serdar Sertçelik) bunun bir kurgu olduğunu açıkladı. Ü5 ise şiddet gördüğünü bildirdi. Polisler tutuklandı. KOM Müdürü bile itiraf etti. Biz burada neyi konuşuyoruz? Birilerinin, siyasi ve şahsi amaçları doğrultusunda bu işi yürüttüğünü anladık. Bu operasyon ellerinde patlamış, kendileri de içeri atılmıştır” dedi.

SAVCI MÜTALAASINI VERDİ

Avukatlarının ifadesinin tamamlanmasının ardından mahkeme başkanı savcının mütalaasını aldı. Savcı; tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin, tutuksuz sanıkların ise adli kontrol tedbirlerinin devamını istedi. Bunun yanı sıra savcı; gizli tanık Serdar Sertçelik’in ile firari sanıkların yakalama kararlarının bekletilmesine, müştekilerin katılma taleplerinin kabulüne ve duruşmaya gelmeyen müştekilerin de zorla getirtilmesine karar verilmesini talep etti. 

POLİSLER SERTÇELİK’İN İFADESİNİ EMNİYETTE ALMIŞ

Mahkeme başkanı sanıklardan Arif Buğra Meşe ve Furkan Anıl Bahar’ın tahliyesine karar verildiğini açıkladı. Böylece davada tutuklu sanık sayısı 20'den 18'e düştü. Karar öncesinde söz alan Ayhan Bora Kaplan’ın avukatı Umut Köroğlu, “tutuklanan komiser Ufuk Gültekin’in gizli tanık M7 kodlu Sertçelik’in ifadelerini emniyette aldıklarını ve PDF olarak savcıya gönderdiklerini itiraf ettiğini” belirtti.

YURTDIŞINA KAÇAN SAĞ DİNLENMEYECEK

Av. Köroğlu’nun konuşmasının ardından mahkeme başkanı alınan diğer kararları açıkladı. Mahkeme; tutuksuz sanıkların yurtdışı adli kontrol tedbirinin devamına, müştekilerin katılma taleplerinin kabulüne, Sertçelik ve diğer firari sanıklar hakkındaki yakalama kararlarının infazının beklenmesini, duruşmaya gelmeyen müşteki Murat Yener hakkında yakalama kararı çıkarılmasını, yurtdışına kaçan ve adresi bulunamayan Muhammet Sağ’ın dinlenmesinden vazgeçilmesini, öldürüldüğü iddia edilen Semih Arslan’ın kaldığı evde 29 Mayıs’a keşif yapılmasını kararlaştırıldı. Mahkeme heyeti davayı 9 Eylül’e erteledi.

 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler