Son dakika... Meral Akşener ve Ekrem İmamoğlu Hatay'da: 'İstanbul'daki tahribat diz çöktürebilir'

Son dakika haberi... İYİ Parti lideri Meral Akşener ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Hatay'da açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, olası İstanbul depremine ilişkin önlem alınmasının çok önemli olduğun işaret ederek, "İstanbul'da afetin yaratacağı tahribat milletçe bize diz çöktürebilir" dedi. Akşener ise iktidara, "Bari depremde kutuplaştırmayın" diyerek seslendi.

Yayınlanma: 11.03.2023 - 13:17
Abone Ol google-news

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem bölgesi Hatay'da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"KAPIDA BEKLEYEN DÜŞMAN"

İstanbul'da olası bir depremin yaratacağı yıkıma dikkat çeken Ekrem İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Büyük bir afet yaşadık. Ne yazık ki on binlerce insanımızı kaybettik. Depremin çok ağır bir faturası, depremi kapıda bekleyen bir düşman gibi tarifleyebiliriz. Ama depremin düşmanlığını aslında büyüten mesele, o konuda ne kadar tedbirli olup olmadığımızla ilgili. Deprem coğrafyasındayız. Malumunuz İstanbul belki en çok konuşulan noktalardan bir tanesi, hatta birincisi. Sizinle yaptığımız bir telefon konuşmasında, ‘Aman Başkanım, İstanbul deprem meselesi bizim milli egemenlik sorunumuz’ demiştiniz. Gerçekten öyle.

Biz sağlıklı bir biçimde süreci hazırlayamazsak, İstanbul’daki afetin yaratabileceği tahribat milletçe bize diz çöktürebilir. Bu kadar acı bir tarif yapabiliyoruz. O bakımdan göreve geldiğimiz ilk andan itibaren depremle ilgili süreci konuşmaya, bu konuda hassasiyet göstererek hazırlık yapmaya gayret ettik, etmeye de devam ediyoruz. Örneğin; sadece yaşadığımız bu bölgedeki depremlerin hemen öncesinde Aralık-Ocak ayında dahi İBB’ye kentsel dönüşümü hızlandırmak adına sunduğumuz çok önemli önerilerimiz vardı. Hatta bir tanesi de o zaman reddedilmişti. Şimdi bir kez daha görüşülmek üzere süreci yoğun bir biçimde takip ediyoruz. Bir seferberlik planı açıkladık. Bu plan dahilinde eylem planımızı sürdürüyoruz."

LÜTFÜ SAVAŞ'TAN 'SU' AÇIKLAMASI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da, kentteki son duruma ve su ihtiyacına ilişkin şu açıklamada bulundu:

"Biz şu anda yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Özellikle konteyner ve çadır konusunda bütün desteklere teşekkür ediyoruz. Gerçekten ihtiyacımız var. Yaz mevsimi geliyor, oteller yaza hazırlanıyor diye geri dönmek zorunda kalıyor. Tekrar şehrine gelip hayata tutunmaya çalışıyorlar. İlk aşamada çok gelen yardım kuruluşları, gittikçe tükenmişlik nedeniyle gitmek zorunda kaldı. Bunları ikame edecek gıda ve yemek yapacak mutfaklara da ihtiyacımız var.

Şu anda Hatay’da, çok yıkılmış ilçe merkezleri dışında su ile ilgili bir sorunumuz yok. Antakya merkezde 29 mahallemizde su veremiyoruz, çünkü yıkım çok fazla. Buralarda biz çeşmeler yaparak sokaklara, ihtiyaçları gidermeye çalışıyoruz. Toplam, 209 mahallemizin sadece 35’inde su veremiyoruz. Kırsalda 383 mahallemiz var, sadece altısında su veremiyoruz. Bunun dışında her tarafa su veriyoruz. Ama yaz geliyor, su ihtiyacımız daha fazla…"

“İKTİDAR ELİYLE ASRIN FELAKETİNE DÖNÜŞTÜ”

İktidarın süreci yönetemediğini vurgulayan Meral Akşener ise, şunları kaydetti:

“İki belediye başkanımızdan dinlediklerimiz epeyce bir mesafe alındığını gösteriyor, içimize su serpti. Bu işin iyi yanı ama Sayın İmamoğlu, İstanbul depreminden bahsetti. Türkiye, beka kelimesi üzerinden seçim yaptı, birbirini suçladı. Sanki bu ülkeyi bir taraf satacakmış bir taraf sattırmıyormuş gibi, yani bir taraf hain bir taraf da o hainliğe karşı çıkarmış gibi lanse edildi, propagandası yapıldı, birbirimize düşürüldük. Bu deprem bize gösterdi ki asıl yaşadığımız Türkiye’nin bekası ile ilgili sorunlarımız iş bilmemezlikten kaynaklanan hatalar, kusurlar sonucunda ortaya çıkan acılar. 

Hakikaten çok büyük bir afet ama iktidar eliyle, bu ucube sistemin getirdiği bir sonuç olarak da asrın felaketine dönüşmüştür. Devletin memuru, bürokratı olması gerekenler iktidarın il, ilçe başkanı gibi çalışmaya zorlanmaları sonucunda, devlet dediğimiz kavramın içindeki ciddiyetin ortadan kalkması, liyakatsizliğin gündemde olması neticesinde bu deprem sonrasında yaşananların tamamen bir beceriksizlik sonucu olarak ortaya çıktı.

"BÖYLE BİR BECERİKSİZLİKLE..."

Siz bu dediğim konuda uzman askeri kışlada tutarsanız, sarayın dışına çıkmadığınız sokağı bilmediğiniz için ne söylenirse ona inanırsanız sonuç itibariyle böyle bir becerisizlikle karşı karşıya kalır insanımız acı çeker. Cumhurbaşkanı bizden sonra büyükşehir belediye başkanlarının tümünü toplasaydı AK Partili bir belediyenin bulunduğu şehre CHP’li, CHP’li belediyenin bulunduğu şehre de bir AK Partili bir belediyenin yardımcı olmasını sağlasaydı, bu koordinasyonu bizzat kendi yapsaydı hem imkanlar çoğalırdı, hem de insanlar ile imkanların birleştiği bir sistemde çok daha çabuk bu işin içinden çıkabilirdik. Onun yerine düşmanlaştırma tercih edildi."

KAYIP ÇOCUKLAR İÇİN ÇAĞRI

Kayıp çocuklara da dikkat çeken Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletimiz üstüne düşeni yaptı ama onların da artık imkânı kalmadı. Türkiye zaten ekonomik olarak çok berbat bir süreçten geçiyor. Ankara’daki depremzedelerin sert talep ettiği bir şey var; şehirlerine dönmek istiyorlar. Onun için de mutlaka bir barınma alanına ihtiyaçları var hiç değilse prefabrik eve ihtiyaçları var bunun planlanası lazım. Bunu yapma için yanımda oturan arkadaşlarımla iktidarın oturup konuşması lazım. 

14’ünde seçim var bu seçime yönelik aynı aymazlıklar, aynı kutuplaştırmalar aynı kurnazlıklar yapıldığı takdirde yazık olur buralara. Esnaf olanların durumu ne olacak, bitmiş. Esnaflarla ilgili işini devam ettirecekse gereğinin yapılması gerekiyor. Dükkanından mağazasından tutun ondan sonra satacağı mal la ilgili faizsiz kredi başta olmak üzere yatırım yapılması o insanların ayağa kaldırılması lazım, göçün engellenmesi lazım. Kayıp çocuklar oluyor deprem zamanı o çocuklara mutlaka sahip çıkılması gerekiyor. Bağıra bağıra iktidar şunları yapın diyorum ama anlaşıldı ki yapılmayacak, 14 Mayıs seçiminden sonra Allah bizlere nasip edecek ve bu yıkımın tez elden ayağa kaldırılması için gereken her şey bilim, inanç ve liyakat, ciddiyet, şeffaflık, hesap verilebilirlik üzerinden yerine getirilecek."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler