YSP’de kongre sona erdi: Partinin yeni ismi ve eş başkanları belli oldu

Yeşil Sol Parti’nin ismi ve eş genel başkanlarının değiştiği kongre sona erdi. ‘Özgürlük için yeniden’ sloganıyla düzenlenen kongre Ankara Atatürk Spor salonunda yapıldı. YSP Milletvekili Meral Danış Beştaş, partinin yeni isminin HEDEP olduğunu duyurdu. Eş genel başkanlıklara ise Tulay Hatımoğulları Oruç ile Tuncer Bakırhan aday seçildi.

Yayınlanma: 15.10.2023 - 11:01
YSP’de kongre sona erdi: Partinin yeni ismi ve eş başkanları belli oldu
Abone Ol google-news

Yeşil Sol Parti’nin isminin, eş genel başkanlarının ve parti yönetiminin değişeceği 4’üncü Olağan Kongre sona erdi.

‘Özgürlük için yeniden’ sloganıyla düzenlenen kongre Ankara Atatürk Spor salonunda yapılıyor. İlerleyen saatlerde konuşmaların ve seçimin yapılacağı kongrede eş genel başkanlar da belirlendi. 

Yeni eş genel başkanlar Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları ile Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan olarak seçildi.

Kongrede, yeni eş genel başkanların yanı sıra partinin yeni ismi ve tüzüğü de belirlenecek. 

YSP Milletvekili Meral Danış Beştaş, partinin yeni isminin Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) olduğunu duyurdu. 

Kongrede HDP’nin eski eş başkanı Selahattin Demirtaş'ın gönderdiği mesaj da okundu.

"DÖNEM HALKLARLA İTTİFAK DÖNEMİDİR"

Tuncer Bakırhan yaptığı konuşmada, yerel seçimlere yönelik "Kayyumlar ile iradesi gasp edilen bütün belediyelerimizi geri alacağız. Bu seçimde sadece kayyum atanan belediyeleri değil Türkiye’nin bütün bölgelerinden de belediyeleri alacağımızı ve kazanacağımızı bir kez daha buradan sizlere iletmek istiyorum. Mayıs seçimlerinden sonra bütün kurullarımız ile birlikte yeniden güçlü bir çalışmaya başladık. Bu dönemin stratejisini belirlemek üzere aylardır toplantılar alıyoruz. Sizle, halkımız ve emekçilerle buluşmaya devam ediyoruz. Yol haritamızı oluşturmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki dönem yol haritamızı da siz değerli halkımız ve kamuoyu ile paylaşacağımızı da buradan belirtmek istiyorum.

Dönem halklarla ittifak dönemidir. Seçim hesaplarına sıkışmayan, siyasi partilerle sınırlı kalmayan, nerede direniş varsa orada olan, nerede zulüm varsa karşısında duran, demokratik, toplumsal ittifaklar zamanıdır. Bizim çizgimiz ne iktidarın sömürü düzeni, ne restorasyoncu çizgidir. Biz bu ülkeye baharı getirecek üçüncü yolu sunmaya ve örmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Kongrede Parti Meclisi (PM) ve yetkili organları da belirlendi. Belirlenen isimler şu şekilde:

EŞ GENEL BAŞKANLAR BELLİ OLDU

Eş genel başkanlıklara, Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tulay Hatımoğulları Oruç ile Yeşil Sol Parti Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan aday gösterildi.

Yaklaşık 800 delegenin oy kullandığı kongrede, oyların büyük çoğunluğunu alan Oruç ve Bakırhan, eş genel başkanlar oldu.

Ayrıca 80 asil ve 35 yedek üyeden oluşacak Parti Meclisi ile Merkez Disiplin Kurulu ve Uzlaşma Kurulu üyeleri de belirlendi.

ÖCALAN POSTERİ AÇILDI

Öte yandan kongrede sahneye çıkan iki kişi terör örgütü PKK'nın elebaşı Öcalan’ın posterini açtı. Posterin açılışı alkışlanarak karşılandı. Ankara Valiliği, kentte YSP’nin bugün toplanan kongresinde terör örgütü lehine slogan atan ve Öcalan’ın posterini açtığı belirlenen 4 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler