9 maçta 17 gol... Fenerbahçeli üçlü 17 takıma bedel!

Süper Lig'in 9. haftasında kendi sahasında ağırladığı Hatayspor'u 4-2 mağlup eden Fenerbahçe'de Edin Dzeko, Sebastian Szymanski ve İrfan Can Kahveci, 9 maçta 17 gol kaydetti.

Yayınlanma: 24.10.2023 - 10:38
9 maçta 17 gol... Fenerbahçeli üçlü 17 takıma bedel!
Abone Ol google-news

Hatayspor’u 4-2 mağlup ederek 9’da 9 yapan ve lig tarihinin en iyi başlangıcına imza atan Fenerbahçe’nin üç hücumcusu Edin Dzeko, İrfan Can Kahveci ile Sebastian Szymanski, 9 haftada kaydettikleri 17 golle 17 takımdan daha fazla skor üretti. Dzeko, Szymanski ve İrfan Can, sarı-lacivertlilerin bu sezon ligde kaydettiği 24 golün 17’sine imza attı.

Üç oyuncu; ligde Galatasaray ve Adana Demirspor dışındaki 17 takımdan daha fazla gol atma başarısı gösterdi. Sarı-lacivertlilerin ligde oynadığı 9 maçın 8’inde Dzeko, İrfan Can ve Szymanski üçlüsünden en az biri golle buluştu.

Sebastian Szymanski

İRFAN CAN’IN EN GOLCÜ SEZONU

Fenerbahçe formasıyla kariyerinin en golcü sezonunu yaşayan İrfan Can, lig ve Avrupa maçlarında toplam 8 kez ağları sarstı. 37 yaşındaki Dzeko, 7 kez fileleri havalandırdı ve ligde takımının en çok gol atan ismi oldu. Boşnak futbolcunun Avrupa kulvarında 2, toplamda 9 golü bulunuyor. Szymanski de lig ve Avrupa maçlarında toplam 9 gole ulaşıp, Dzeko’yla birlikte takımın en skorer ismi oldu.

Üç futbolcunun ligde ve Avrupa’da bulduğu gol sayısı 26. Lideki 9 maçta 24 kez ağları sarsıp kalesinde topu 5 kez gören İsmail Kartal’ın ekibi, 19 averaja ulaşarak Adana Demirspor dışındaki tüm takımların gol sayısını geçti


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon