Anadolu Efes Derek Willis ile imzaladı

Basketbol Süper Ligi'nde 16. kez mutlu sona ulaşan Anadolu Efes, ABD'li basketbolcu Derek Willis'i kadrosuna kattı.

Yayınlanma: 25.06.2023 - 17:27
Anadolu Efes Derek Willis ile imzaladı
Abone Ol google-news

Basketbol Süper Ligi'nde sezonu şampiyon olarak tamamlayan Anadolu Efes, yeni sezon planlaması kapsamında 28 yaşındaki ABD'li forvet Derek Willis ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Son olarak İtalya'nın Reyer Venezia takımında forma giyen Willis, İtalyan ekibinin ligi 4. sırada tamamlayıp play-off'ta mücadele etmesinde önemli rol oynadı. Willis, İtalya'da sezonu 9.9 sayı 5.5 ribaunt ve 1.40 asist ortalamaları ile tamamladı.

ABD'deki kariyerini lise ve kolej takımlarında tamamlayan Willis, 2017-18 sezonundan bu yana Avrupa liglerinde forma giyiyor. 28 yaşındaki oyuncu sırasıyla BG Gottingen, Ratiopharm Ulm, Happy Casa Brindisi, Joventut Badalona, Umana Reyer Venezia'da forma giydi.

İLK EUROLEAGUE HEYECANI 

Özellikle Reyer Venezia'nın EuroCup maçlarında öne çıkan Willis, son 16'ya kalan takımın en skorer ismi oldu. Willis, Eurocup'ta sezonu 12.9 sayı, 5 ribaunt ve 1.1 asist ortalamaları ile tamamladı.

Daha önce kariyerinde hiçbir EuroLeague takımında forma giymeyen 2.06 boyundaki oyuncu, yeni sezonda Anadolu Efes formasıyla ilk EuroLeague sezonunun da tadını almış olacak.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler