Bursaspor - Amedspor maçında saha karıştı

İktidar cephesi tribünlerde hükümeti istifaya çağıran taraftarları hedef alırken, bugün Bursaspor-Amedspor maçı ağır bir provokasyona sahne oldu. 14.00'te başlayan müsabaka için sahaya çıkan Amedsporlu sporcular, Bursasporlu bazı futbolcuların saldırısına maruz kaldı. Sahaya bıçak ve mermilerin atıldığı görülürken, tribünlerde faili meçhul cinayetlerle özdeşleşen "Beyaz Toros" fotoğrafları ile "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın posterleri açıldı. Bu gelişmenin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan bir açıklama geldi. Soylu, "Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır" mesajı paylaştı.

Yayınlanma: 05.03.2023 - 14:38
Abone Ol google-news

TFF 2. Lig Beyaz Grup'un 23. haftasında Bursaspor'un Amed Sportif Faaliyetler'i konuk ettiği maç öncesi gerginlik yaşandı.

Karşılaşmayı yaklaşlık 40 bin Bursaspor taraftarı takip ederken, konuk ekibin taraftarları güvenlik nedeniyle stadyumda yer almıyor. Saha dışında ve içerisinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, maç öncesi iki takımın futbolcuları arasında arbede yaşandı.

ÇEVİK KUVVET MÜDAHALE ETTİ

Amedsporlu futbolcular, zemini incelemek için sahaya çıktığında, tribünlerdeki Bursaspor taraftarlarının protestosuyla karşılandı. Amedsporlu bazı futbolcuların da taraftarlara karşılık vermesiyle tansiyon yükseldi.

Bunun üzerine Bursasporlu futbolcular da sahaya çıktı. İki takım futbolcuları arasında yaşanan arbedeye çevik kuvvet polisleri müdahale etti. Polisin müdahalesiyle saha içerisindeki arbede sonlandırılırken her iki takımın oyuncuları soyunma odasına geri döndü.

Amedsporlu futbolcuların soyunma odasına girişi sırasında tribünlerden pet şişe atıldı.

MAÇ GEÇ BAŞLADI

İki takım arasındaki mücadelede ilk düdükten hemen önce de iki takım oyuncuları arasında gerginlik yaşandı.

Mücadelenin başlamasından ardından ise sahaya sürekli yabancı madde yağdı.

BURSA STADI'NDA "YEŞİL" PANKARTI

İktidar, Fenerbahçe - Konyaspor ve Beşiktaş - Antalyaspor karşılaşmasında yapılan 'hükümet istifa' tezahüratlarına 'spora siyaset sokmayın diyerek karşı çıkmıştı. 

Ancak Bursasporlu taraftarların faili meçhul cinayetlerle gündeme gelen “Beyaz Toros" ve "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın pankartlarını açması tepki çekti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bursa’daki futbol müsabakasında, futbol seyrinin dışındaki görseller kabul edilemez ve spor ile bağdaştırılamaz. Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır" ifadesini kullandı.

ERKAN BAŞ'TAN SERT TEPKİ

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Bursa'da yaşanan olaylara tepki gösterdi.

Baş, yaptığı açıklamada, "Halkı birbirine düşürmeye çalışan, daha bir ay önceki depremde hasar gören bir kentin futbol takımına bile saldıran, provokatif pankartlar açan ve tüm bunlara geceden beri göz yuman her kimse hem ülkemize hem insana düşmandır" ifadelerini kullandı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler