İsmail Kartal'dan Altay Bayındır ve Dominik Livakovic açıklaması

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ile Polonyalı futbolcu Sebastian Szymanski, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu ilk maçında karşılaşacakları Twente maçı öncesi basın toplantısında konuştu. İsmail Kartal, milli kaleci Altay Bayındır ve Hırvat file bekçisi Dominik Livakovic hakkındaki transfer sorularına yanıt verdi.

Yayınlanma: 23.08.2023 - 17:11
İsmail Kartal'dan Altay Bayındır ve Dominik Livakovic açıklaması
Abone Ol google-news

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ve futbolcu Sebastian Szymanski, perşembe günü oynanacak Twente maçı öncesi basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İsmail Kartal'ın açıklamaları şu şekilde:

"3-4 günde bir maç trafiği yaşıyoruz. Twente maçına en iyi şekilde hazırlanmaya çalışıyoruz. Twente hareketli ve koşan bir takım. Hollanda futbolunun temelindeki her şeyi yapmaya çalışıyorlar. Rakiplerimizin hepsine saygı duyuyoruz. Ama Twente maçı çok çok önemli. İyi futbolla, avantajlı bir skor almak istiyoruz. Başarırsak çok mutlu olacağız."

"Birkaç sakat oyuncumuz var. Bazı mevkilerde daha fazla rotasyon yapabilecekken, sakatlıklar nedeniyle yapamıyoruz ve bazı oyuncularımıza fazla yük biniyor. Sakatların bir bölümü yarın dönecek. Testler sonucunda kimin oynayacağına karar vereceğiz."

BATSHUAYI İÇİN TRANSFER YANITI

"Kas yorgunluğunu tespit etme durumunu 3 sene önce bir Anadolu kulübünde keşfettik ve denedik. Fenerbahçe'de de olduğunu biliyorduk. Buna 2 tane yenilik kattık. Futbolcuların kas yorgunluğuna bakıyoruz. Ayrıca bazı aletlerle futbolcuların yorgun olup olmadığını, gece kaç saat uyuduğunu tespit ediyoruz. Artık bunun içine girdik. Sakatlık riskini minimuma indirmek için hazırlanıyoruz. Şu an iyi yoldayız. Milli maç arasında çok daha iyi olacağız."

"Samsunspor maçında Edin Dzeko'nun yerine neden Michy Batshuayi değil de Umut Nayir oyuna girdi? Transfer durumu mu var?"

İsmail Kartal: "Maçın gidişatına göre, rakibin hamlelerine göre değişiklikler yapıyorum. Samsunspor maçında da öyle bir zeminde, öyle bir dakikada Umut'un girmesi ve topu tutması gerekiyordu. Başka bir nedeni yoktu. Umut da bizim takımın oyuncularından bir tanesi. Daha fazla bir şeyler vereceğini tahmin ettiğim için Umut'u tercih ettim."

SAMSUNSPOR MAÇINDA 10 TÜRK OYNAMASI

"Samsunspor maçında 10 Türk oynaması tesadüf. Daha dinlenik ve daha sağlıklı oyuncular tercih ettiğimiz için böyle bir durum oldu. Her maçın hikayesi farklıdır. Her maç 10 Türk olacak diye bir şey yok."

"5 stoperimiz var, maalesef iki maçta bir, biri sakatlandı. Stoperler kendi arasında değişiklik yaşadı. Bizim oyun sistemimiz belli ve oyunculara bunu çok net anlatıyorum. Ne istediğimi çok iyi biliyorlar. Oyun felsefemiz oturdu. Bu yüzden aksaklık olmuyor. Düzenli oynamasını planladığım oyuncular sakatlandığı için değişiklikler oluyor. Bunları oturttuğumuzda çok daha iyi bir Fenerbahçe olacak."

FRED

"Fred'in sakatlığı yok. 1 hafta idmana çıktı, biraz yoruldu ve oyundan aldık."

ALTAY BAYINDIR

"Altay Bayındır bu akşam idmana çıkacak. Kesinleşen bir transfer durumu yok. Kesinleşince kulüp açıklar."

DOMINIK LIVAKOVIC

"Dominik Livakovic için bir şey söylemem doğru olmaz. Başkan ve yönetimin kontrolünde gidiyor."

SEBASTIAN SZYMANSKI'NİN AÇIKLAMALARI

"Fenerbahçe olarak iyi yoldayız. İyi bir gidişatımız var. 6 maçta aldığımız sonuçlar ortada. Çok daha iyi olacağız. En iyisini yapmak için her şeyi deniyoruz. İlerleyen dönemde daha da iyi olacağız. Twente ile geçen sene iki maç oynadım. Neler yapabileceklerini iyi biliyorum."

"Fenerbahçe'de iyi bir başlangıç yaptım. Ben değil, takım için de bu geçerli. Bu şekilde devam etmeliyiz. Sıkı çalışıyorum. Kimin gol attığı, asist yaptığı önemli değil. Kazanmak önemli."

"BURADAKİ TUTKU ÇOK FARKLI"

"Fenerbahçe iyi oyunculardan kurulu, iyi bir takım. Rekabet, takıma fayda sağlar. Herkes gelişir. İsmail Kartal en iyi 11'i kuracaktır. En iyisini İsmail Kartal bilir. Fazla kaliteli oyuncunun olması, faydalı bir şey."

"Benim oyun tarzım bu! Koşu ve pres anlamında takıma yardımcı olurum. Bazen rakipten top çalmak, beni gol atmaktan daha fazla mutlu ediyor."

"Taraftarın gösterdiği bu ilgiyi ve sevgiyi beklemiyordum. Sadece beni değil, tüm takımı tutkuyla destekliyorlar. Avrupa ile kıyaslarsam, buradaki tutku çok farklı. Ben de bunu çok seviyorum."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon