Süheyl Batum'dan Dursun Özbek'e sert sözler: 'Hangi beyanları doğru?'

Galatasaray Kulübü'nde düzenlenecek olağan seçimli genel kurulda başkanlığa aday olan Süheyl Batum, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Başkan Dursun Özbek'e eleştirilerde bulunan Batum, "Sayın Dursun Özbek'in, biz aday olup Florya Projesi'ne ilişkin gerçek durumu ve Galatasaray'ın uğrayacağı minimum 500 Milyon dolar zararı anlattıktan sonra, 27 Nisan 2024 tarihli Genel Kurul'daki beyan ve açıklamaları ve önceki beyanları ile kendi davetiyle gerçekleşen üye görüşmelerinde ifade ettiklerinin aksine Florya Projesi'ne ilişkin sürecin hiç başlamadığını ifade etmesi manidar ve düşündürücüdür" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 16.05.2024 - 16:43
Süheyl Batum'dan Dursun Özbek'e sert sözler: 'Hangi beyanları doğru?'
Abone Ol google-news

Galatasaray'ın başkan adaylarından Süheyl Batum, başkan Dursun Özbek'in açıklamalarıyla ilgili paylaşım yaptı.

X hesabından yaptığı paylaşımda, "Sayın Dursun Özbek'in hangi beyanları doğru?" ifadelerini kullanan Batum'un açıklamasında Dursun Özbek'in 27 Nisan 2024 tarihinde yaptığı konuşmanın da videosu paylaşıldı.

Batum'un yaptığı açıklama şu şekilde;

"Sayın Dursun Özbek'in Hangi Beyanları Doğru? Sayın Dursun Özbek dün (15 Mayıs) Ankara Galatasaraylı Yönetici ve İş Adamları Derneği üyeleriyle gerçekleştirdiği görüşmede, bugün (16 Mayıs) Hürriyet gazetesine yansıdığı şekliyle şu ifadeleri kullanmıştır:

'Florya projesi genel kuruldan aldığımız yetki çerçevesinde bir bir ne yazıyorsa o süreçtedir. Şu ana kadar herhangi bir ihale yapılmış değil. Herhangi bir sözleşme imzalanmış değil. Herhangi firmayla mutabakat yapılmış değil. İhale yapılırsa da genel kurulun bize verdiği yetki çerçevesinde yapacağız.'

"500 MİLYON DOLAR ZARAR"

Sayın Dursun Özbek'in, biz aday olup Florya Projesi'ne ilişkin gerçek durumu ve Galatasaray'ın uğrayacağı minimum 500 Milyon dolar zararı anlattıktan sonra, 27 Nisan 2024 tarihli Genel Kurul'daki beyan ve açıklamaları ve önceki beyanları ile kendi davetiyle gerçekleşen üye görüşmelerinde ifade ettiklerinin aksine Florya Projesi'ne ilişkin sürecin hiç başlamadığını ifade etmesi manidar ve düşündürücüdür.

Bu söylem değişikliği, 25 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimde Galatasaray'ın vicdanı olan genel kurul üyelerinin iradesini yanıltma amacı gütmekte, fiili durum ve gerçeklerle bağdaşmamaktadır.

Sayın Dursun Özbek ekte paylaştığımız videoda da görüleceği üzere 27 Nisan 2024 tarihli Yıllık Olağan Bütçe Toplantısı'nda çok net ifadeler kullanmıştır. 

"BU AVANS HANGİ ŞARTLARDA ALINMAKTADIR?"

Özetle, Sayın Dursun Özbek Florya projesi ile ilgili bir avans alınacağını, bu avansla da Galatasaray Bankalar Birliği Konsorsiyumu'na olan borcunu kapatarak yeni gelecek yönetimin bu borcu sıfırlamış şekilde göreve başlayacağını ifade etmiştir.

Eğer ihale yapılmamış, herhangi bir sözleşme imzalanmamış, herhangi bir firma ile mutabık kalınmamışsa Sayın Dursun Özbek 25 Mayıs tarihli seçim öncesinde neyin avansını almaktadır? Avans, satım sözleşmesi kapsamında alınan ön ödeme olduğuna göre, bu avans hangi şartlarda alınmaktadır?

Şayet ortada Florya Projesi'ne ilişkin hiçbir işlem tesis edilmemişse, Sayın Dursun Özbek'in 25 Mayıs öncesinde Bankalar Birliği'ne olan 2,3 Milyar TL'lik borcun ödeneceği ve yeni yönetime borçsuz bırakılacağına dair açıklaması nasıl gerçekleşecektir?

Ve yine Florya sürecine ilişkin hiçbir işlem tesis edilmemişse, Sayın Dursun Özbek niçin seçim tarihi olan 25 Mayıs'a kadar Bankalar Birliği'ne ödenecek borcun Florya Projesi'nden geleceğini Genel Kurul'da ifade etmiştir?

İhalesi, sözleşmesi, firması belli olmayan bir işten hangi koşullar altında avans alınabilir ve 25 Mayıs 2024 tarihine kadar bu borç kapanabilir?

Eğer bu süreç Genel Kurul'un verdiği yetki doğrultusunda, Genel Kurul'un iradesiyle gerçekleşmiyorsa Florya projesi kimin ya da kimlerin iradesi doğrultusunda gerçekleşmektedir?

Süheyl Batum ve Yol Arkadaşları"


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler