Trabzonspor’da başkan Ağaoğlu’nun ardından Avcı da görevi bıraktı

Trabzonspor’da “fırtınalı” günler devam ediyor. Bordo-Mavili kulübün başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun ardından takımı geçen sezon şampiyonluğa ulaştıran teknik direktör Abdullah Avcı da görevinden istifa etti.

Yayınlanma: 08.03.2023 - 04:00
Trabzonspor’da başkan Ağaoğlu’nun ardından Avcı da görevi bıraktı
Abone Ol google-news

Trabzonspor'dan istifa eden teknik direktör Abdullah Avcı ve ekibi, sezon başından bu yana sergilenen istikrarsız performans, Avrupa ile Süper Lig’de koyulan hedeflerin uzağında kalınması, yüksek maliyetli transferlerin beklenen katkıyı sunamaması nedeniyle yoğun şekilde eleştiriliyordu. Bordo-Mavili taraftarlar, Ümraniye maçının ardından “Avcı istifa” diye bağırmıştı. 

Avcı, “Çok sevdiğim Trabzonspor’a ve bu güzel şehrin güzel insanlarına hiçbir maddi talebim olmadan, koşulsuz, beklentisiz, hoşçakal deme vakti geldi. Şampiyon Trabzonspor geriye değil ileriye gitmeli. Bölünmemeli, birleşmeli. Kazandıklarını yitirmemeli ve çok güçlü bir yönetimle çok daha parlak günler görmeli” açıklamasını yaptı. Başkan adaylığını açıklayan Ertuğrul Doğan ile Abdullah Avcı dün İstanbul’da bir görüşme yaptı. Doğan, Avcı’nın ayrılmasını istemedi. Ancak tecrübeli hocanın, yeni seçilecek yönetimin önünü açmak için istifa kararı aldığı öğrenildi. Avcı, bu sabah Trabzon’a gelerek tesislerde ekibiyle görüşecek. Ardından da futbolcularla ve çalışanlarla vedalaşacak. 

HEDEF SERGEN YALÇIN

Ertuğrul Doğan’ın, Avcı’nın yerine Sergen Yalçın’a teklif götüreceği öğrenildi. Beşiktaş’ı şampiyonluğa ulaştıran, ertesi sezon ise görevinden ayrılan Yalçın, o dönemden bu yana takım çalıştırmadı. Sergen Yalçın’ın, Bordo-Mavili kulübün yapacağı teklife “Evet” demeye yakın olduğu öğrenildi. 

İLK BAŞKAN ADAYI ERTUĞRUL DOĞAN

Ertuğrul Doğan, Trabzonspor’un 25-26 Mart’ta yapılacak olağanüstü genel kurulu öncesi başkan adaylığını açıkladı. Ağaoğlu yönetiminde de görev yapan Doğan, “Üzülerek ifade etmeliyim ki bu sezon özelinde işler istediğimiz gibi gitmedi maalesef. Yaşanan mutsuzluğun temelinde şahsımın da sorumluluğu var. Bu olumsuz durumu düzeltebilecek umudumuz, inancımız, birikimimiz, tecrübemiz, özgüvenimiz ve inadımız tabii ki var. Birlikte daha güzel hikayeler yazacağımızdan camiamızın en ufak şüphesi olmasın” dedi.



İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler