123. saatte enkaz altından kurtulan Melisa, annesini 3 gün çikolata ve gofretle beslemiş

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde depreme markette yakalanan 23 yaşındaki Melisa enkaz altından 123. saatte kurtarıldı. Melisa'nın, raflardan bulduğu çikolata ve gofretle annesini besleyerek hayatta tutmaya çalıştığı öğrenildi.

Yayınlanma: 12.02.2023 - 14:01
123. saatte enkaz altından kurtulan Melisa, annesini 3 gün çikolata ve gofretle beslemiş
Abone Ol google-news

İkinci depremin merkezi Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 6 bloklu Yıldızkent sitesinin girişindeki BİM markette depreme yakalanan 23 yaşındaki Melisa Ülkü hayatta kalmayı başardı.

Saat 09.57’de bölgede arama kurtarma çalışması yapan polis arama kurtarma ve AFAD ekipleri, 6 bloklu Yıldızkent Sitesi enkazında ses fark etti.

Kendisine ulaşan ekipler Melisa'ya korkmamasını, bütün ekiplerin yanında olduğunu ifade etti. Melisa ise annesinin hayatını kaybettiğini, susadığını söyledi.

AFAD, polis arama kurtarma, Jandarma ve UMKE ekiplerinin zamanla yarışı dün saat 16.40'da mutlu bitti. Depremin ardından 123. saatte çıkarılan Melisa, ilçe devlet hastanesinde tedavi altına alındı. 

Yoğun bakımda ve sağlığı yerinde olan Melisa'yı ilçede arama-kurtarma çalışmalarını koordine eden vali ziyaret etti. Sağlığının yerinde olduğu gözlenen Melisa'nın ise annesini yaşatmak için mücadele verdiği öğrenildi. 

Melisa'nın rafların arasında kaldığı, hareket edebildiği için enkazda sıkışan annesini 3 gün boyunca çikolata, çerez, bisküvi gibi bulabildiği yiyeceklerle besleyerek hayatta tutmaya çalıştığını belirttiği aktarıldı.

Annesini kurtarmak için mücadele ettiğini ancak enkaz altında kaldığı için 3'üncü günün sonunda annesinin vefat ettiğini söylediği öğrenildi. 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon