Adana'da IŞİD sanığına 15 yıla kadar hapis istemi

Adana'da terör örgütü IŞİD üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanan sanık hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yayınlanma: 11.01.2023 - 10:35
Adana'da IŞİD sanığına 15 yıla kadar hapis istemi
Abone Ol google-news

Radikal islamcı terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle geçen yıl 14 Kasım'da tutuklanan Suriye uyruklu A.F. hakkında savcılıkça yürütülen soruşturma tamamlandı.

Sanık hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan hazırlanan iddianame, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

İddianamede, hakkında IŞİD soruşturması yürütülen tanık Y.H'nin, "Ben örgütün ders ve sohbetlerine katıldım. Sanık, IŞİD içindeki örgütsel faaliyetlerinde kod adı kullanıyordu. Örgütün ders ve toplantılarına katılanlar arasında A.F. de vardı. Ayrıca Suriye'de IŞİD adına bir dönem örgüt üyeleri arasındaki anlaşmazlıkları çözüyordu. Sanığın Adana'da da örgütsel faaliyetlerde bulunduğunu biliyorum. A.F. kentte örgüte eleman temin etmeye çalışıyordu" ifadesi yer aldı.

Sanığın IŞİD'e katılımı artırmak adına toplantılar yaptığı aktarılan iddianamede, dijital materyallerinde terör örgütü mensuplarına ait çok sayıda fotoğrafın bulunduğu bilgisine yer verildi.

A.F'nin IŞİD üyeliğinden işlem yapılan kişilerle irtibatının bulunduğu, kod isim kullandığı, Suriye'de IŞİD işgalindeki bölgede örgüt üyeleri arasında yaşanan anlaşmazlıkları giderdiği, Adana'da örgüt üyesi kişiler arasında sözde nikah kıydığı, örgütsel ders ve toplantılara katıldığı ve ikametinde örgütsel dokümanlar ele geçirildiği, deşifre olmamak için sürekli telefon hattı değiştirdiği kaydedilen iddianamede, sanığın "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianamede ifadesine yer verilen tutuklu sanık A.F. suçlamaları kabul etmedi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon