AKP’li başkan yardımcısı zeytin ağaçlarını kesti iddiası

AKP Antalya Tarımdan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Doğan’ın, hissedarı olduğu Kepez’deki tarım vasıflı arazini üzerindeki zeytin ağaçlarını kestiği iddia edildi. Doğan hakkındaki başka bir iddia ise, bu işlem sırasında Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Gökhan Karaca ile işbirliği yaptığı yönünde oldu.

Yayınlanma: 14.09.2023 - 16:26
AKP’li başkan yardımcısı zeytin ağaçlarını kesti iddiası
Abone Ol google-news

AKP Antalya Tarımdan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Doğan, Antalya Kepez’de hissedarlarından biri olduğu 16 bin 325 metrekarelik tarım vasıflı arazide bölünme istedi. Ancak arazi üzerinde bulunan zeytin ağaçları, 3573 sayılı Zeytincilik Kanunu ve 6537 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’na göre koruma altında.

İddiaya göre, bölünmeden sonra alanı imara açmak isteyen Doğan, arazide bulunan zeytin ağaçlarını zaman içerisinde söktü. Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Gökhan Karacay da bu yapılan hukuksuzluğa göz yumdu.

Uydu görüntülerine bakıldığında zaman içerisinde bölgede yer alan ağaçların yok olduğu görüldü.

Bu şekilde zeytin ağaçlarının yerine yakın yaşta meyve ağacı dikilerek tek tapulu olan arazide müstakil tapular oluşturularak bölünme sağlanacak. Konuya ilişkin ulaşmaya çalıştığımız Karacay sorularımızı yanıtsız bıraktı.

İddialara ilişkin açıklama yapan Doğan, “Arazide nar ve zeytin ağacı vardı. Ağaçları sera yapacağımız için söktük. Tapum zeytinlik üzerine değil. Alandaki zeytinlikleri saymadım. Alana girmedim, gelip temizlediler. Kanunsuz bir iş yapma gibi niyetim ve ahlakım yoktur” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler