Atatürk belgeselini yayınlamayacağını duyuran Disney Plus’a boykot çağrıları büyüyor: ‘Geldikleri gibi giderler!’

Disney Plus'ın 'Atatürk' dizisini iptal etmesine, yurttaşların tepkisi büyüyor. Sosyal medya hesaplarından boykot çağrıları yapılırken, ‘Geldikleri gibi giderler’ mesajı paylaşılıyor.

Yayınlanma: 03.08.2023 - 11:08
Atatürk belgeselini yayınlamayacağını duyuran Disney Plus’a boykot çağrıları büyüyor: ‘Geldikleri gibi giderler!’
Abone Ol google-news

Türkiye’deki yayın hayatına geçen sene başlayan ancak yerli içerikleri platformdan kaldırma kararı alan Disney Plus'ın 'Atatürk' dizisini iptal etmesine, yurttaşların tepkisi büyüyor. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün emperyalizme karşı liderliğini yaptığı Milli Mücadele döneminin de anlatıldığı belgesel, ABD'deki Ermeni komitesi 'ANCA'nın baskıları sonrası platformdan kaldırıldığı iddia ediliyor. 

Dizinin yeni yayın takvimine göre, "29 Ekim 1. film televizyon özel versiyon FOX ekranlarında, 3 Kasım'da 1. film, 22 Aralık 2. film sinemalarda, 2024 yazı her iki film FOX ekranlarında" olacak. 

Yurttaşların söz konusu olay üzerine tepkileri ise büyüyor. Sosyal medya hesaplarından boykot çağrıları da yükseliyor. Mevcut durumda Twitter’dan #DisneyİptalEt ve #Disneyboykot etiketleri en çok kullanılanlar arasında. 

ÜNLÜ İSİMLERDEN DE TEPKİ YAĞDI!

CHP'DEN BOYKOT ÇAĞRISI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak da Disney Plus dijital medya hizmet sağlayıcısının ‘Atatürk’ dizisini platformunda yayımlamama kararına ilişkin, "Eğer karar bu şekilde uygulanacaksa şimdiden duyuralım, örgütümüzü, üyelerimizi ve tüm milletimizi bu platformu boykot etmeye ve platformdaki üyeliklerini sonlandırmaya davet edeceğiz" dedi.

Galatasaray ile Zalgiris arasında oynanan maçta da D Smart Go, Atatürk dizisinin kaldırılması üzerine "Geldikleri gibi giderler… Mustafa Kemal Atatürk. Biz buradayız!” mesajını paylaşmıştı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler