Barış Pehlivan: 'Gülşen hakkındaki soruşturmayı yürüten savcı 4 yıl önce mezun oldu'

Gazetemiz yazarı Barış Pehlivan, Gülşen hakkında soruşturma yürüten savcıya ilişkin, 'Şu an Gülşen'i tutuklamaya sevk eden, iddianamesini hazırlayan savcı daha bir yıllık savcı değil' dedi.

Yayınlanma: 25.08.2022 - 22:30
Barış Pehlivan: 'Gülşen hakkındaki soruşturmayı yürüten savcı 4 yıl önce mezun oldu'
Abone Ol google-news

Gazetemiz yazarı Barış Pehlivan, Halk TV canlı yayınında Gülşen hakkında soruşturma yürüten savcıya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Savcının ismini ''Adı İstanbul Başsavcılığı Basın Soruşturmalarından Sorumlu Türkşat Kuntay Uçuk'' ifadeleri ile açıklayan Pehlivan, savcının henüz 4 yıl önce hukuk fakültesinden mezun olduğunu söyledi.

Pehlivan, ''Kendisi 2018 yılında hukuk fakültesinden mezun olmuş. Yani tahminen 20'li yaşlarda. Hakim ve savcı olmak için staj yapılması gerekir. Kendisi göreve 30 Eylül 2021'de başlamış. Bir yıllık savcı değil kendisi. Şu an Gülşen'i tutuklamaya sevk eden, iddianamesini hazırlayan savcı daha bir yıllık savcı değil.

30 Eylül'de Osmaniye'ye atanıyor. HSK diye bir kurum var. HSK'nin belli yönetmelikleri var. Bir yargı mensubu kafanıza göre atanamaz. Osmaniye 2. bölgede. Buradan İstanbul'a atanması için en az 5 yıl görev yapması lazım.

6 Ekim 2021 tarihinde bir kararname ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevlendirildi.

Kendisi atanır atanmaz yaptığı ilk soruşturmalardan biri yaptığı ilk gözaltılardan biri Sedef Kabaş'' ifadelerini kullandı. 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler