Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında bir komiser daha tutuklandı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin iddialarda adı geçen şüphelilerle hareket ettiği değerlendirilen G.K. adlı komiser tutuklandı.

Yayınlanma: 26.05.2024 - 04:00
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında bir komiser daha tutuklandı
Abone Ol google-news

 

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik yargılama bu hafta içi Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Ceza İnfaz Kurumu Kampusu’ndaki duruşmlarla sürdü. Kaplan suç örgütüne yönelik yargılama, “M7” kod adlı gizli tanık Serdar Sertçelik’in iddiaları üzerinden emniyete de sıçradı. Emniyette başlayan soruşturma ve tutuklamlar davaya yansıdı. Bu hafta içi yapılan duruşmalarda sanıklar ve avukatlar emniyetteki soruşturmaya atıf yaparken, müştekilerin de “polis baskısıyla ifade verdikleri” yönündeki ifadeleri dikkat çekti.

KOM MEMURLARI DURUŞMADAYDI

20 Mayıs’ta başlayan duruşmalar kapsamında ilk olarak Kaplan ve adamları tarafından alıkonulup, işkenceye uğradığını ileri süren şikâyetçi Erkan Doğan’ın ifadesiyle başladı. Doğan’ın bulunduğu duruşmada Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nden (KOM) polislerin de bulunması ve ifadesini kâğıttan okuması duruşmada tartışmalara neden oldu. Başta sanıklar Barış Kurt ve Kaplan olmak üzere savunma avukatları Doğan’ın polis zoruyla ifadesini verdiğini belirtti. Doğan’ın ifadesinin ardından mahkemede şikâyetçi sıfatıyla dinlenen Emirhan Bostancı ise polislerin yönlendirmesiyle şikâyetçi olduğunu belirtip, davadan çekildi.

'GÖKHAN KOMUSER' AYRINTISI

Davada 21 Mayıs’ta yapılan duruşmada yaşananlar damga vurdu. Öncelikle duruşmaya şikâyetçi olarak katılan Serdar Hoşyiğit ile Altan Tozar, “sanıklardan şikâyetçi olmadıklarını, davaya polisler tarafından zorla dahil edildiklerini” belirterek, davadan çekildi. Duruşmaya cezaevinden SEGBİS ile şikâyetçi olarak katılan Cemalettin Karataş ise dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Karataş, sanık Kaplan’ın “kendisini polislerin zorlayıp zorlamamasını” sormasının ardından şu ifadeleri kullandı:

“Gökhan komiser benim yanıma geldiğinde ‘Murat Çelik’in (Tutuklanan Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı) selamı var’ dedi. Başkanım gelen polisler kurdun dişine kan değmiş gibiydiler. Hatta bana birtakım vaatlerde de bulundular.”

'G.K. TUTUKLANDI'

Duruşmalardaki bu tartışmaların ardından aynı gün içinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca emniyetteki soruşturma kapsamında KOM’da görevli “G.K.” adlı komiserin de gözaltında alınması dikkat çekti. Elde edilen bulgular kapsamında, dosyada yer alan diğer şüphelilerle hareket ettiği değerlendirilerek gözaltına alınan G.K. önceki gün ise çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı.

AVUKATLARDAN EMNİYET SORUŞTURMASI VURGUSU

Bunun yanı sıra sanık ve avukatlar da savunmalarında sürekli emniyet soruşturmasına vurgu yaparak, davanın seyrinin emniyetteki soruşturmaya kaydığını savundu. Kaplan savunmasında, dosyanın tutuklu emniyet amiri Murat Çelik’in “düzemecesi” olduğunu ileri sürerek, kumpasın devlete değil kendisine olduğunu söyledi. Kaplan’ın ifadelerine karşın sanık avukatlarından Sidar Yurtçiçek ise kumpasın Kaplan’ı değil Cumhur İttifakı ve bileşenlerini hedef aldığını, operasyonun KÖZ (Kemalettin Özdemir) grubu tarafından yapıldığını ileri sürdü. Sanık avukatlarından Nazım Orhan’ın da “Bu davanın bir öneminin kalmadığını, emniyetteki soruşturmanın önemli olduğunu kamuoyu da biliyor. Bu nedenle temellendirilmediği için davanın kapatılması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullanması ise dikkat çekti.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler