İstanbul'da kadın cinayeti: Birlikte yaşadığı kadını vahşice katleden erkekten pişkin savunma

İstanbul Bahçelievler'de, birlikte yaşadığı Özbekistanlı uyruklu 40 yaşındaki Umıda Tulyaganova'yı öldürüp vücudunu parçalara ayırdıktan sonra buzdolabına koyan 61 yaşındaki Rıza Beler isimli erkek tutuklandı. Beler'in, ifadesinde "Canım istedi yaptım" dediği öğrenildi.

Yayınlanma: 24.03.2023 - 17:17
İstanbul'da kadın cinayeti: Birlikte yaşadığı kadını vahşice katleden erkekten pişkin savunma
Abone Ol google-news

İstanbul Bahçelievler'den kan donduran bir kadın cinayeti haberi geldi. Olay, dün sabah saat 05.30'da Bahçelievler Kocasinan Merkez Mahallesi'nde 4 katlı apartmanın 3. katında bulunan bir dairede meydana geldi. Rıza Beler isimli erkek, uzun süredir birlikte yaşadığı Umıda Tulyaganova'ya 17 bin liralık kredi çektiğini söyledi. İkili arasından kredi borcu ve önceki borçlar yüzünden tartışma çıktı.

TAŞLA ÖLDÜRDÜ, PARÇALARA AYIRDI

Rıza Beler, tartışmanın ardından Tulyaganova'yı taşla öldürüp vücudunu parçalara ayırdı. Beler, Umida'nın kestiği parçalarını ise çöp poşetlerine doldurarak buzdolabına koydu.

Çiftin evinden gelen tartışma seslerini duyan komşuları polise bilgi verdi. İhbar üzerine eve gelen polis ekipleri, öldürülen kadının cesedini buzdolabına bulurken şüpheli Rıza Beler'i ise gözaltına aldı.

YAKALANMAMAK İÇİN CESEDİ PARÇALARA AYIRMIŞ

Tulyaganova'yı taşla öldürmeyi planlayan Beler'in bunun için evine taş koyduğu ortaya çıktı. Beler'in kadının cesedini parçalamasının sebebinin de yakalanmamak için poşetlere koyduğu parçaları aralıklarla dışarı atmak olduğu anlaşıldı. Şüphelinin emniyette suçunu kabul ettiği öğrenildi.

“CANIM İSTEDI YAPTIM, OLAYI TASARLAMADIM”

Beler'in ifadesinde, “Pişman değilim. Cinayette kullandığım taşı olaydan 3 ay önce balkonun kapısına koymuştum. Umıda ile zaman zaman tartışıyorduk, ne olur ne olmaz diye taşı koydum. Olaydan bir gün önce çektiğim krediyle ilgili tartışmıştık, eve haciz gelecekti. Bunun için ben de taşı alıp 5 defa kafasına vurdum. Ertesi gün gidip para çektim, banka borcunu ödeyip icrayı kaldırdım. Ramazan ayında öldürdüm. Keşke bu ayda yapmasaydım günah oldu. Pişman değilim, üstüme geldi. Canım istedi yaptım. Olayı tasarlamadım" dediği öğrenildi.

TUTUKLANDI

Tutuklanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen şüpheli Rıza Beler, nöbetçi mahkeme tarafından ’canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler