Deprem hafriyatı ile ilgili karar: Yol ve kaldırım yapımında kullanılacak

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde yıkımlar nedeniyle ortaya çıkan hafriyatın, hasar görmüş yolların tamiri ile kaldırım ve yürüyüş yollarının yapımında kullanılacağı aktarıldı.

Yayınlanma: 10.03.2023 - 12:10
Deprem hafriyatı ile ilgili karar: Yol ve kaldırım yapımında kullanılacak
Abone Ol google-news

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından depremlerden etkilenen 11 ilde yapılan hasar tespit çalışmalarında 8 Mart itibarıyla 1 milyon 728 bin binanın incelendiği, 227 bin 27 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Bu kapsamda yıkılan binalarda enkaz kaldırma, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olanlarda ise yıkım işlemleri yürütülüyor. Kamyonlara yüklenen hafriyat, enkaz döküm sahalarına boşaltılıyor.

47 ENKAZ DÖKÜM SAHASI OLUŞTURULDU

Bakanlıkça bu çerçevede 11 ilde 47 ayrı noktada enkaz döküm sahası oluşturuldu.

Tüm sahalara yerleştirilen konkasörler aracılığıyla büyük taşlar parçalanıp, küçültülerek geri dönüşümde kullanılabilir hale getiriliyor.

Hafriyattan çıkan geri dönüşen malzemelerin deprem bölgelerinde hasar görmüş yolların tamir edilmesinde, kalan beton, tuğla gibi atıkların da kaldırım ile yürüyüş yollarının yapımında kullanılmasının planlandığı aktarıldı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon