Depremzedelerin adalet nöbetine polis müdahalesi

Fuat Koku Sitesi’nde yakınlarını kaybeden Döne Kaya’nın Ankara’da yaptığı adalet nöbeti eylemine polis müdahale etti. Kayıp yakınları müdahaleye tepki gösterdi.

Yayınlanma: 26.05.2024 - 04:00
Depremzedelerin adalet nöbetine polis müdahalesi
Abone Ol google-news

Depremin sorumlularının hesap vermesi için eylem yapan kayıp yakınları, ülkenin çeşitli yerlerinde ‘adalet nöbeti’ tutarak eylem yapıyor. Fuat Koku Sitesi’nde annesini, kız kardeşini, ağabeyi ve yeğenini kaybeden Döne Kaya ve ona destek olmaya gelen depremzedelerin Konur Sokak'taki İnsan Hakları Anıtı önündeki "Adalet Nöbeti"ne polis müdahale etti. Kaya’ya destek için gelen ve Malatya Kırçuval Otel’de milli voleybolcu Mehmet Can Ağırbaş’ı yitiren Zeliha Ağırbaş ile polis arasında gerginlik yaşandı. Polisin, Ağırbaş’ın elindeki oğlunun fotoğrafını alıp buruşturması üzerine tansiyon yükseldi.

“HİÇBIR ŞEY KOLAY DEĞİL”

Cumhuriyet’e konuşan Zeliha Ağırbaş, yaşananlara “Çok kötüyüm, ülkemizde adaleti bu şekilde mi arayacağız” sözleriyle tepki gösterdi. “16 ay geçmiş, daha ilk mahkemem görülmemiş. Amacım on dakika çocuğumun resmini gösterip sesimizi duyurmak, haber yaptırmaktı” diyen Ağırbaş, “Bizim için hiçbir şey kolay değil. Yasımı tutmak isterken sokaklara çıkmak zorunda kalıyoruz. Benim hazırlatırken iki gün ağladığım oğlumun afişini polis alıp bir çırpıda buruşturdu. Bir anne olarak adaleti böyle mi arayacağım, bize reva görülen yaklaşım bu mu?” ifadelerini kullandı. Hem kaybettiği yakınları hem de 53 bin kişi için nöbet tuttuğunu belirten Döne Kaya ise şunları söyledi:

“SORUMLULAR YENİ YERLEŞİMLER YAPIYOR”

Adalet nöbetimin 4. haftasındayız. İlk iki haftamda da polis müdahalesi oldu. Bugün de… Ama ben hukuksal yollarla adaleti aramaya, 53 bin insan için adalet mücadelesi vermeye devam edeceğim. 474 gün geçti elle tutulan hiçbir sonuç yok. Sorumlular kol geziyor. Yeni yerleşim yerleri yapıyor bu insanlar. Kamu görevlileri yargılanmadıkça bu tutum devam edildikçe depremler katliam olmaya devam edecek.”


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler