Hatay'da büyük tehlike kapıda: Bizler diri diri mezara gömülüyoruz

Hatay’da etkili olan yağış sonrası depremzedelerin kaldığı konteynerlerde ve çadırlarda su sızıntıları, zemine bağlı kaymalar meydana geldi. Yurttaşlar çarpılma riskine karşı elektrik şalterleri kapadı.

Yayınlanma: 02.10.2023 - 03:00
Hatay'da büyük tehlike kapıda: Bizler diri diri mezara gömülüyoruz
Abone Ol google-news

Asrın felaketinde büyük yıkım yaşayan Hatay’da depremzedelerin çilesi bitmiyor. Kentte iki gündür etkili olan yağış sonrası konteynerlerde ve çadırlarda su sızıntıları, zemine bağlı kaymalar meydana geldi. Yurttaşlar çarpılma riskine karşı elektrik şalterleri kapadı.

İzmir Konteynerkentinde kalan Duygu Havva Ay, “Bir buçuk ay önce tüm sorumlulara yazılı olarak bildirdik, cevap alamadık. Kış geliyor artık. Temel olarak çok güçsüz bir zemindeyiz. Suyu, koliyi geçtik, can güvenliği istiyoruz. 6 Şubat darbesini bir daha yiyoruz. Depremde kaybetmediğimiz çocuklarımızı şimdi kaybetmek istemiyoruz” dedi.



İhtiyaç Haritası Konteyner Yaşam Alanı’nda kalan “Bir umuda tutunmaya çalışmaktan yorulduk” diyen Zeynep Acar ise “Burada erzak ve yemek yardımı da kesildi. Evimizde memur yok, kardeşim öğrenci ben öğrenciyim, babamın kronik rahatsızlığı var. Birçok sorunun üzerine şimdi de can güvenliği sorunumuz oluştu. Önümüz kış, okuluma gideceğim ama aklım ailemde kalacak” ifadelerini kullandı.

“OTURMA EYLEMİ YAPACAĞIZ”
Yaşananlara “Bir gün yağmur yağdı, sular altında kaldık” cümlesiyle tepki gösteren Sabiha Doğruyol ise şunları söyledi: “Sorunlarımıza yönelik yetkililerle konuştuğumuzda ‘kendi çabanızla yapabiliyorsanız yapın, yapamıyorsanız bekleyin’ deniliyor. Neyi bekleyelim? Bugün tüm konteynerlere su indi. Çatıların üstü yapılacak dendi, kimse hiçbir şey yapılmıyor. Bizler diri diri mezara gömülüyoruz, yazık değil mi? Artık tahammülümüz kalmadı, bugün yönetimin önünde oturma eylemi yapacağız”


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler