Kapısında jandarma ile hastanede tedavi gören emekli Orgeneral Doğan’ın ailesinden kritik açıklama: 'Yaşamı pamuk ipliğine bağlı'

28 Şubat davasında tutuklanan 84 yaşındaki Çetin Doğan’ın eşi Nilgül Doğan, “Tek kişilik hücrede ihtiyacını nasıl giderecek” dedi.

Yayınlanma: 13.04.2024 - 04:00
Kapısında jandarma ile hastanede tedavi gören emekli Orgeneral Doğan’ın ailesinden kritik açıklama: 'Yaşamı pamuk ipliğine bağlı'
Abone Ol google-news

İddianamesi FETÖ tutuklusu eski Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili tarafından yazılan 28 Şubat davasında hastanede tedavi gören Çetin Doğan’ın eşi Nilgül Doğan ve avukatı Hüseyin Ersöz gazetemize konuştu.

Dava savcısı Mustafa Bilgili’den ev aramalarını yapan polislere, rapor yazan bilirkişilerden, tutuklama yapan hâkimlere kadar herkesin FETÖ iltisaklı çıktığı 28 Şubat Davasında beş komutan 969 gündür cezaevlerinde. Sağlık durumlarının hapishanede kalmasına elverişli olmadığına ilişkin Adli Tıp Kurumu raporuna karşın tutuklu bulunan komutanlardan Emekli Orgeneral Çetin Doğan bir aydır hastanede tedavi görüyor. Doğan’ın son durumunu eşi Nilgül Doğan Cumhuriyet’e anlattı. 

84 yaşındaki eşinin yüksek tansiyon nedeniyle fenalaştığı için bir süre tek kaldığı hücredeki imdat düğmesine bile basamadığına değinen Nilgül Doğan, “İki dilaltı hapından sonra düğmeye basabiliyor. O an 17 olan tansiyonu hastaneye gittiğinde 22’ye çıkmış. Kalp rahatsızlığının dışında safra kesesindeki taş pankreasını tıkadığı için 2 ayrı operasyon yaşadı. Bunların sonrasında safra kesesinden ameliyata alındı. Hastane yetkilileri ameliyatın yaşamsal riskinin orta ve yüksek derecede olmasından ötürü bize belge imzalattılar” dedi.

DÖNDÜĞÜNDE NE YAPACAK? 

Eşine refakat ettiği odanın içinde iki infaz memuru, kapısında en az üç jandarma bulunduğunu ve her odaya girişinde üstünün aranıp telefonla odaya girmesine izin verilmediğine dikkat çeken Doğan, “Buradaki güvenlik koşulları da umurumda değil artık. En büyük kaygımız sağlık. Cezaevindeki tek kişilik hücresine gönderildiğinde Çetin’in hayatı pamuk ipliğine bağlı olacak. Şu an her şeyi birisinin yardımıyla yapabilirken tek başına yaşamını nasıl sürdürecek? Nasıl beslenecek, ihtiyaçlarını nasıl giderecek? Rahatsızlık durumunda imdat düğmesine nasıl basacak? Aile olarak büyük endişe duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI İMZALAMADI

Doğan’ın avukatı Hüseyin Ersöz ise hastalık ve kocamışlık tespitinin yapıldığı raporun yaklaşık bir yıldır Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önünde bulunduğunu anımsattı. Ersöz, “Doğan’ın, ağırlaşan ciddi sağlık sorunlarıyla artık yaşam hakkını yakından ilgilendiren bir aşamaya geçildiğini” belirterek “sürecin adil bir şekilde sonlandırılması ve gereken işlemlerin yapılması” çağrısında bulundu. Ersöz, “Aksi halde, ölüm cezasına mahkûm edilmiş bir kişiden hiçbir farkı olmaksızın 82 yaşın üzerindeki emekli askerlerin yanında tüm toplum o hazin sonla yüzleşmek zorunda kalacak” dedi.

5 KOMUTAN 969 GÜNDÜR HAPİSTE

Dava savcısı Mustafa Bilgili’den ev aramalarını yapan polislere, rapor yazan bilirkişilerden tutuklama yapan hâkimlere kadar 20'den fazla görevlinin FETÖ iltisaklı çıktığı 28 Şubat davasında E. Org. Çetin Doğan'ın yanı sıra E. Org. Fevzi Türkeri (83), E. Korg. Yıldırım Türker (83), E. Tüm. Cevat Temel Özkaynak (79) ve E. Tümg. Erol Özkasnak (78) sağlık durumlarına ilişkin verilen olumsuz raporlara rağmen 969 gündür cezaevlerinde.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler