Meral Akşener'in altılı masa açıklamaları gündem oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına 'ret oyu' verdiklerine yönelik açıklamasının ardından geçmişteki altı masaya yönelik sözleri gündem olan Meral Akşener 3 ay önce "Altılı masa asla dağılmayacak, masayı dağıtmaya kimsenin gücü yetmez" demişti.

Yayınlanma: 03.03.2023 - 17:16
Meral Akşener'in altılı masa açıklamaları gündem oldu
Abone Ol google-news

Millet İttifakı’nın toplantısının ardından cumhurbaşkanı adayı konusunda partisiyle istişare etmek üzere partisinin Genel İdare Kurulu (GİK) ile bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına 'ret oyu' verdiklerini açıkladı.

Bu kritik açıklamaların ardından her kesimden tepkiler devam ederken, Akşener'in altılı masaya ilişkin geçmiş açıklamaları da gündem oldu.

"BEN SÜRPRİZLİ BİR İNSAN DEĞİLİM"

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 23 Kasım 2022 tarihindeki “Temenni ederiz ki bunlar da bir dönüşüm yapmak suretiyle gerek bu masayı terk etmek gerekse milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir” açıklamalarına Akşener, şu yanıtı vermişti:

"Biz o kumar masasını dağıtmaya, saray görünümlü kumarhanenizi de başınıza yıkmaya geliyoruz."

Meral Akşener, 9 Aralık 2022 tarihinde kendisine yönelik "Masayı dağıtacak" eleştirilerine ise yanıtı şöyle olmuştu:

"İşbirliği içinde rekabet kavramına ihtiyacımız var. Birbirinin ayağına basan bir yapı değil. Ben sürprizli bir insan değilim o masada. Açık net bir insanım."

"MASAYI DAĞITMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ"

İYİ Parti lideri Akşener, 29 Aralık 2022 tarihinde de yazar Elif Çakır’a, şu açıklamalarda bulunmuştu:

"Altılı masa asla dağılmayacak, masayı dağıtmaya kimsenin gücü yetmez. Ne ben ne de başkası ülkenin geleceğinin konuşulduğu o masadan, hiçbirimiz kalkmayız."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler