Onur Pikniği için basın açıklaması yapmak isteyen üniversitelilere polis müdahalesi

Ege Üniversitesi'nde yapılmak istenen 2. Onur Pikniği, rektörlük ve bazı kesimlerin tehditlerinin ardından iptal edilmek istenildi. Polis, İzmir Barosu önünde açıklama yaparak protesto etmek isteyen üniversiteli gençlere biber gazlı müdahalede bulundu. İzmir Barosu yaptığı açıklamada suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

Yayınlanma: 02.06.2023 - 14:58
Onur Pikniği için basın açıklaması yapmak isteyen üniversitelilere polis müdahalesi
Abone Ol google-news

Ege Üniversitesi’nde yapılmak istenen 2. Onur Pikniği aşırı sağcı grupların tehdidinin ardından rektörlük tarafından yasaklandı.

İzmir Barosu önünde açıklama yapacağını duyuran gençlere de polis müdahale etti.

İZMİR BAROSU SAHİP ÇIKTI

İzmir Barosu avukatları, polisin bu müdahalesinin yasa dışı olduğunu belirtmesine rağmen, sert müdahaleden vazgeçmeyen polisler baronun önünü ablukaya aldı.

Polisin tüm müdahalesine rağmen gençler basın açıklamalarını yaptı.

İZMİR BAROSU: LANETLİYORUZ

Polis müdahalesinin ardından İzmir Barosu’ndan yapılan açıklamada “saldırıyı lanetleyerek” suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Açıklamada, “Basın açıklamasına izin vermeyen emniyet güçleri, öğrencilere ve orada bulunan yönetim kurulu üyelerimize ve diğer meslektaşlarımıza şiddet uygulamışlar ve biber gazı ile saldırmışlardır.  İzmir Barosu LGBTİQ+ Hakları Komisyonu'ndan sorumlu yönetim kurulu üyemiz Av. Gamze Şimşek ile meslektaşlarımızın ve yurttaşlarımızın bir kısmı darp edilmiş, İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Av. Zöhre Dalkıran ve diğer katılımcılar biber gazından etkilenmişlerdir” denildi. 

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

İfade özgürlüğüne dikkat çekilen açıklamada, “İzmir Barosu Özgür Kürsüsü, İzmir'deki tüm yurttaşların düşünce ve ifade özgürlüklerini sonuna kadar kullanabilecekleri, hak arayışlarını dile getirebilecekleri sembol niteliğinde bir buluşma noktasıdır ve İzmir Barosu merkez binası sınırları içindedir. Baromuza, meslektaşlarımıza ve yurttaşlarımıza yönelik bu saldırıyı lanetliyor ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı bildiriyoruz” ifadeleri kullanıldı.

 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler