Selçuklu çocukları, 'İklim Atölyeleri' ile geleceği kurtaracak

Abone Ol google-news

Selçuk Belediyesi ile Atölye Deneme Sanat ve Ekoloji Derneği’nin, Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği hibe desteği ile hayata geçirdiği, Efes Selçuk İklim Atölyeleri Projesi’nin lansmanı Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde yapıldı.

09 Ekim 2022 Pazar, 10:40

Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği hibe desteği ile Selçuk Belediyesi ile Atölye Deneme Sanat ve Ekoloji Derneği’nin hayata geçirdiği, İzmir St. Joseph Lisesi ve İzmir Fransızca Öğretmenleri Derneği’nin destekleri ile zenginleşen Efes Selçuk İklim Atölyeleri Projesi’nin lansmanına Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Fransa Türkiye Büyükelçiliği Sivil Toplum İle İş birliği Sorumlusu Romain Lacahmbre, Dernek Başkanı Seçil Vildan Çubukçu, Başkan Yardımcısı Buse Altun, Yönetim Kurulu Üyesi Ekin Gündüz Özdemirci ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

Hedef bin 500 çocuk
Efes Selçuk İklim Atölyeleri Projesi, Selçuk’ta yaşayan 7- 14 yaş arası bin 500 çocuğa ulaşarak çocuklara çevre ve iklim konularında farkındalık kazandırmayı amaçlıyor. Yaklaşık bir yıl sürecek proje ile Selçuk’ta yaşayan 7- 14 yaş çocukların çevre konusunda bilinçlenmesi ve bu konuda günlük yaşamlarında yeni beceriler kazanmasını sağlamak amacıyla önemli bir adım atılacak.


Amaç çocukları bilinçlendirmek
Efes Selçuk İklim Atölyeleri Projesi lansmanında projenin önemini anlatan Atölye Deneme Sanat Derneği Genel Sekreteri Pelin Topçu; Efes Selçuk İklim Atölyeleri Projesi’nin temel motivasyonunun kültür ve sanatın gücünü kullanarak çocukları mevcut ekolojik kriz ve iklim değişikliği konusunda bilinçlendirmek ve uzun vadede gözlemlenebilir davranış değişiklikleri elde etmelerini sağlamak olduğunu belirterek “Sinema, masal, tasarım, fotoğraf, resim, müzik, doğa oyunları ve hak temelli çevre atölyeleri ile çocukların yeteneklerini ortaya koyabilecekleri bir alan açmayı hedefliyoruz. Bu projede bin 500 kadar çocuğa ulaşmak istiyoruz. Sanat ve ekoloji atölyeleriyle beraber çocuklara, iklim krizi ve ekolojik krizle ilgili farkındalık kazandırmayı, onları biraz da sanat yoluyla motive ederek bu alanda yeni beceriler kazanmalarını hedefliyoruz” dedi.

Lacahmbre: "Çocuklar geleceğin aktörleridir"
Fransa Türkiye Büyükelçiliği Sivil Toplum ile İş Birliği Sorumlusu Romain Lacahmbre, iklim değişikliği ile mücadelede uluslararası dayanışma ve iş birliğinin önemine dikkat çekerek “Fransa Büyükelçiliği 2020 yılından bu yana her sene sivil toplum örgütlerine yönelik çevre temalı projelere çağrıda bulunuyor. Çocuklar geleceğin aktörleridir. Gezegenimizin zenginliklerini muhafaza etmesi ve dürdürülebilir bir dünya inşa edilebilmesi için çocukların doğru şekilde eğitilmeleri bir mecburiyettir. Selçuk Belediyesi ile Atölye Deneme Sanat ve Ekoloji Derneği’ne bu sağduyulu proje için teşekkür ediyorum” diye konuştu.