Yerlerde sürüklenip gözaltına alınmışlardı: Serbest bırakıldılar

Jandarmanın sert müdahalesi ile yerlerde sürüklenerek gözaltına alınan Agrobay Seracılık işçileri serbest bırakıldı.

Yayınlanma: 16.09.2023 - 18:02
Yerlerde sürüklenip gözaltına alınmışlardı: Serbest bırakıldılar
Abone Ol google-news

İzmir Bergama’da Bayburt Grup’a bağlı Agrobay Seracılık’ta çalışan ve Tarım Sendikası’na (Tarım-Sen) üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan 40 işçi 25 gündür kurum önündeki eylemini sürdürüyor.

İşçiler hakları için dün kurum önünde basın açıklaması yapmak istemiş ancak jandarma ekiplerinin sert müdahalesiyle karşılaşmışlardı. 

ARALARINDA GAZETECİLER DE VARDI

Söz konusu müdahalede çoğunluğu kadın işçilerden oluşan 14 kişi yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı. 

Gözaltına alınanlardan Umut Kocagöz, Cemal Kara, Ayten Yavuz, Fatih Polatlı, İsmail Doğan, Vedat Çınar Altan yurt dışına çıkış yasağı kararı verilerek adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, İbrahim Kayan, Umut Altınel, Zeynep Ceren Kuray, Sonay Tezcan, Ahmet saygılı, Mehmet Aksoy, Berkcan Zengin Göksel Akbaba da ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

Dünyanın en büyük domates serasına sahip olduğunu söyleyen Bayburt Grup’a bağlı İzmir merkezli Agrobay Seracılık'ta işçiler, kötü çalışma koşulları, geç yatırılan maaşlar, ücretsiz izin dayatması, müdür ve mühendislerin yoğun baskısı ve kötü muamele uygulamaları ve daha birçok hak ihlali yaşanması üzerine sendikalaşma sürecine girdi.

Tarım-Sen’e üye olan 40 işçi “İşçinin, işverenin güvenini kötüye kullanmak, hırsızlık yapmak, işverenin meslek sırlarını ortaya atmak gibi doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunmak” gibi gerekçeleri içeren “Kod 46” ile işten çıkarıldı.

Yaşanan gelişme üzerine Tarım-Sen, söz konusu uygulamalara son verilmesi ve tazminat haklarının eksiksiz yatırılması için sera önünde eyleme başladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler