Salak Milyoner filminin konusu ne, nerede, ne zaman çekildi? Salak Milyoner filmi oyuncuları kimler?

Türk sinemasının unutulmayan eserlerinden Salak Milyoner filmi televizyon ekranlarında izleyicisiyle buluşmaya devam ediyor. İzleyiciler, Salak Milyoner filminin konusunu, nerede çekildiğini ve oyuncularının kimler olduğunu merak ediyor. Peki, Salak Milyoner filminin konusu ne, nerede, ne zaman çekildi? Salak Milyoner filmi oyuncuları kimler?

Yayınlanma: 05.04.2023 - 12:08
Salak Milyoner filminin konusu ne, nerede, ne zaman çekildi? Salak Milyoner filmi oyuncuları kimler?
Abone Ol google-news

1974 yılında çekilen Salak Milyoner filminin yönetmen koltuğunda Ertem Eğilmez oturuyor. Filmin senaryosunu Sadık Şendil kaleme aldı. Peki, Salak Milyoner filminin konusu ne, nerede, ne zaman çekildi? Salak Milyoner filmi oyuncuları kimler?

SALAK MİLYONER FİLMİ KONUSU NE?

Kayserili Behçet (Ali Şen), ölüm döşeğinde oğulları Saffet (Kemal Sunal), Himmet (Zeki Alasya), Hayret (Metin Akpınar) ve Gayret (Halit Akçatepe)'e İstanbul'a gidip Mehmet Çavuş'u (Münir Özkul) bulmalarını ve Mehmet Çavuş'ta onlara ait bir define haritası olduğunu söyler. Dört kardeş arasında altınların nasıl paylaştırılacağına bir türlü karar veremeyen Uyanık kardeşler, Hanımlarını da ayarlayarak birbirlerinden habersiz İstanbul'a doğru yola çıkarlar. Ancak ne kötüdür ki tren istasyonunda dördünün yolları kesişir. Bunun üzerine İstanbul'da yepyeni bir komedinin temelleri atılır.

Kardeşler İstanbul'un altını üstüne getirirler. Başlarına gelen olaylar sonunda hanımları da İstanbul'a gelir ve Mehmet Çavuş'un evine yerleşirler. Definenin aslında Mehmet çavuş'un evinin altında olduğunu bilmeden günlerce İstanbul'u delik deşik ederler. Bu yüzden pek çok kez karakolluk olan kardeşler sonunda hazinenin Mehmet Çavuş'un evinin altında olduğunu fark ederler. Fakat bu sefer de Mehmet'e belli etmeden evin altını nasıl kazacaklarını düşünürler. Köylerinden kocalarını basmaya gelen Gülsüm, Emine ve Himmet'in hanımı kazılan tüneli saklamak için bir çare bulurlar. Bu aşamada acemi defineciler evin temeline ulaşmıştır. Himmet'in define sandığı bakır kabı çekmesiyle ev temelden sarsılır ve yıkılır. Kardeşler, Kayseri’ye geri döner. Saffet tarlayı sürerken saban bir şeye takılır. Himmet ise çıkan küpü kırar. Kırılan küpün içinden altınlar çıkar.

SALAK MİLYONER FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Salak Milyoner filminin çekimleri İstanbul'un Yeşilköy, Beyoğlu, Taksim, Nişantaşı ve Beşiktaş ilçelerinde gerçekleşti.

SALAK MİLYONER FİLMİ OYUNCULARI KİMLER?

Kemal Sunal - Saffet

Zeki Alasya - Himmet

Metin Akpınar - Hayret

Halit Akçatepe - Gayret

Meral Zeren - Emine

Oya Alasya - Himmet'in Hanımı

Perran Kutman - Gülsüm

Ali Şen - Kayserili Behçet

Münir Özkul - Mehmet Çavuş

Adile Naşit - Mesude

Hulusi Kentmen - Komiser

Haluk Orçun - Müteahhit

Hikmet Gül - Randevuevi Sahibesi Ayşe Nimet

Arap Celal - Namaz kılan adam

Cemil Turan 

Osman Arpacıoğlu 

SALAK MİLYONER FİLMİ IMDb PUANI KAÇTIR?

Salak Milyoner filminin IMDb puanı 10 üzerinden 8.0 olarak belirlenmiştir.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler