Bahçelievler'de 7 katlı binanın çökme anı kamerada

Abone Ol google-news

İstanbul Bahçelievler’de dün 7 katlı binanın çökme anına ait görüntüler ortaya çıktı. Öte yandan binanın enkazı kaldırıldı.

15 Şubat 2020 Cumartesi, 10:10

Bahçelievler Siyavuşpaşa Mahallesi Narlı Sokak'ta daha önce ağır hasarlı olduğu gerekçesi ile boşaltılan 7 katlı bir bina dün büyük bir gürültü ile çöktü. Binanın çökme anı bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Görüntülerde bina çökmeden önce bir kişinin saniyeler ile kaçarak kurtulduğu görülüyor. Bir aracın geçmesi ile birlikte bina çöküyor.

 İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da akşam saatlerinde olay yerine gelerek incelemelerde bulunmuştu. Vali Yerlikaya, “Narlı Sokağın normal kod seviyesine kadar arama tarama yapıldı. Fakat hamdolsun herhangi bir kimseye rastlanmadı” demişti.

ENKAZ KALDIRILDI

Arama kurtarma çalışmalarının ardından binanın hafriyatı gece saatlerine kadar süren çalışmalar sonucu kontrollü şekilde kaldırıldı. Enkazın kaldırılmasının ardından belediye ekipleri sokağı temizledi. 

Polis ve zabıta ekipleri bina çevresinde önlem alırken ekipler güvenlik gerekçesiyle sabaha kadar bölgede nöbet tuttu. 

Öte yandan tedbir amacıyla boşaltılan çevredeki bina sakinlerinin belediyenin tahsis ettiği misafirhanelerde konakladığı öğrenildi. 

Çöken apartmanın çevresinde zarar gören ve tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışması yapılması bekleniyor.