“Birkaç şehidimiz karşılığında yüze yakın lejyoneri etkisiz hale getirdik”

Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir'de Kuzey Ege Otoyolu açılışında konuştu. Erdoğan, Libya'daki son duruma ilişkin olarak "Birkaç tane şehidimiz var. Ama birkaç tane şehidimizin karşılığında 100'e yakın lejyoneri etkisiz hale getirdik. Şehitler tepesi boş kalmayacak. " dedi.

22 Şubat 2020 Cumartesi, 17:52

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Libya'nın meşru Başbakanı ile masaya oturduk, imzaları attık. Biz gayrimeşru Hafter'e karşı orada yönetici kahraman askerlerimiz ve Suriye Milli Ordusu'ndan ekiplerimizle oradayız. Birkaç tane şehidimiz var. Ama birkaç tane şehidimizin karşılığında 100'e yakın o lejyonerlerden etkisiz hale getirdik.

500 yıl önce oradaydık, bugün de oradayız."Libya'nın meşru Başbakanı ile masaya oturduk, imzaları attık. Deniz hukukundan anlamaya, bu noktada akıl hocaları olmayan, akıl hocası karga olanın akıbeti ne olur? Biz neredeyiz. Biz gayrimeşru Hafter'e karşı, Lejnorer Hafter'e karşı orada yönetici kahraman askerlerimiz ve Suriye Milli Ordusu'ndan ekiplerimizle oradayız. Mücadeleyi orada sürdürüyorlar. 

Birkaç tane şehidimiz var. Ama birkaç tane şehidimizin karşılığında, 100'e yakın o lejyonerlerden etkisiz hale getirdik. Şehitler tepesi boş kalmayacak. Bugün Suriye'de, Libya'da, Akdeniz'de vermekten kaçındığımız her mücadele ağır bir fatura ile geri döner. Tehditlerin vatanımızda siyasi sıkıntı, istikrarsızlık olarak dönmemesi için bu mücadeleyi vermek zorundayız"