Tunceli ve Şanlıurfa'da yol çilesi

Abone Ol google-news

Şanlıurfa Viranşehir ilçesine bağlı Kalmazlar Köyü’nün yolu kullanılamaz halde olduğundan, öğrenciler okula gidip gelebilmek için 6 km yol yürüyor. Hastalarını hastaneye dahi götüremediklerini belirten köylüler, yetkililerden yardım istedi. Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Alhan Köyü’nde de yolun toprak olması kış şartları nedeniyle köylüyü zorluyor. Son yıllarda köyde kalp krizi geçiren 2 kişinin yol olmamasından dolayı hastaneye götürülemediğini ve bu yüzden yaşamını yitirdiğini söyleyen köylüler de Tunceli Valiliği ve Mazgirt Kaymakamlığı’ndan yardım istedi.

18 Aralık 2019 Çarşamba, 09:45


                                                           Tunceli Mazgirt Alhan Köyü yolu

Şanlıurfa Viranşehir ilçesine bağlı ve 100’ün üzerinde nüfusu olan Kalmazlar köyünün yolu kış şartlarıyla birlikte kullanılamaz hale geldi. Çamur ve su birikintileri nedeniyle köye araç giremiyor. Yaklaşık 30 öğrencinin her gün okula gidip gelebilmeleri için 6 km yol yürüdüğünü belirten köylüler, defalarca yetkili birimlere başvuru yaptı ancak bir sonuç alınamadı. Köylüler, “2 senedir çocuklarımız okula gitmek için sabah 3 kilometre akşam 3 kilometre yürüyor. Bir çocuk günde 6 kilometre yürürse ne öğrenebilir ki. Çocuklarımız yürümemek için okulla gitmek istemiyorlar” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Yaz aylarında köylünün kepçe getirerek kendi imkanlarıyla yolu yapmak istemesine belediye ve jandarmanın izin vermediğini kaydeden köylüler, “Bize ‘siz belediyemisiniz. Yol yapılması gerekirse onu biz yaparız’ diyerek izin vermediler. Köye hiç bir şekilde araç gelemiyor ve hastalarımız yaşlılarımız ölüme tekedilmiş durumda. Köyde 4 tane 90 yaşında yaşlı var ve hiçbir şekilde hastaneye gidemiyor. Bu bir insanlık çığlığıdır. Bütün siyasi partilerden yetkililerden yardım istiyoruz” diye konuştular. 


                                                      Şanlıurfa Viranşehir Kalmazlar köyü

YOL OLMAMASI 2 CANA MAL OLDU

Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Alhan köyünde de yolun toprak olması kış şartları nedeniyle köylüyü zorluyor. Kışın yağan kar ve yağmur nedeniyle köye çıkan yol çamurdan kapanıyor. Tunceli merkeze giden köy yolun asfalt olduğunu ancak yukarı çıkan köy yolunun toprak olması nedeniyle buraya ulaşmakta zorluk çektiklerini belirten köylüler, isteklerinin arada kalan köy yolunun düzeltilmesi olduğunu kaydedittiler. Son yıllarda köyde kalp krizi geçiren 2 kişinin yol olmamasından dolayı hastaneye götürülemediğini ve bu yüzden yaşamını yitirdiğini söyleyen köylüler Tunceli Valiliği ve Mazgirt Kaymakamlığı’ndan yollarının yapılması için yardım istediler.