Nazlı Masatçı için Sanatçılar girişimi adına Aliağa Cezaevi önünde açıklama

Abone Ol google-news

Sanatçılar, "halkı askerlikten soğutmak" iddiasıyla hapis cezasına çırptırılan tiyatro sanatçısı Nazlı Masatçı için düzenledikleri basın açıklamasıyla karara tepki gösterdiler.

11 Şubat 2019 Pazartesi, 15:52

Sanatçılar Girişimi üyesi sanatçılar, "halkı askerlikten soğutmak" suçlamasıyla tutuklanan oyuncu Nazlı Masatçı için Aliağa Ceza İnfaz Kurumu önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Sahnelediği bir oyun gerekçe gösterilerek hakkında soruşturma başlatılan ve 30 Ocak tarihinde görülen duruşmada "halkı askerlikten soğutmak" iddiasıyla 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılarak tutuklanan Masatçı'ya destek veren sanatçılar adına açıklama yapan Ataol Behramoğlu, AKP hükümetinin özgür sesi susturmaya çalıştığını söyledi. Behramoğlu, "Sanatçının susturulduğu gün tümüyle susarız. Biz buna izin vermeyeceğiz. Biz şu an milyonlarca özgürlük yandaşını temsilen buradayız" diye konuştu.

Tiyatro sanatçısı Orhan Aydın ise sanatın insanlık tarihi boyunca boyun eğmediğini hatırlattı. "Sanatçıları suçlu saymak gayri insanidir" diyen Aydın şunları söyledi:

"Bilinmelidir ki, ne dün, ne de yarın bu tür suçlamalarla anılabilecek bir siyasi anlayışın ayakta yaşama şansı yoktur."

Basın açıklamasına Ataol Behramoğlu ve Orhan Aydın'ın yanısıra Nazlı Masatçı'nın da kadrosunda yer aldığı, KHK kararıyla kapatılan Yenikapı Tiyatrosu emekçileri de katıldı.