Haklarını 8 dilde aradılar

Abone Ol google-news

Memur Sen Konfederasyonu’na bağlı Büro Memur-Sen yöneticileri, hükümet ile toplu sözleşme masasında uzlaşma sağlanamamasını ve görüşülen maddelerin hakem heyetine gönderilmesini çok farklı bir şekilde dile getirdi. Genel Başkan Metin Yılancı ve Yönetim Kurulu üyeleri 8 dilde kamu çalışanları için adalet çağrısı yaptı.

31 Ağustos 2019 Cumartesi, 16:17

1 Ağustos’ta başlayan Kamu İşveren Heyeti ile memur sendikaları arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadı. Toplu sözleşme masasındaki bütün maddeler hakem heyetine gönderildi. Geçtiğimiz hafta içinde açıklanan hakem heyeti kararları ise yetkili sendika Büro Memur-Sen’in yönetimini, üyelerini ve hizmet kolundaki yüzbinlerce kamu çalışanını mutlu etmedi. Toplu sözleşme sürecini yöneten hükümet temsilcisi Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un tutumunu uzlaşmadan uzak bulan Büro Memur-Sen yetkilileri, süreci sosyal medyadan yayınladığı video ile farklı bir şekilde eleştirdi.

Büro Memur-Sen’in resmi hesaplarından paylaşılan videoda Genel Başkan Metin Yılancı ve Yönetim Kurulu üyeleri, Türkçe, Arapça, Çince, Kürtçe, İngilizce, Almanca, Fransızca ve işaret diliyle kamu çalışanları için adalet isteklerini ileterek “Her dilden konuştuk derdimizi anlamadınız. Hangi Dilde Konuşalım?” diyerek sürecin yönetimine tepkilerini gösterdiler.

Sosyal Medyada #HangiDildeKonuşalım etiketi ile birçok kişi tarafından paylaşılan ve ilgi gören videoda Genel Başkan Yılancı, sözleşme masasına 96 madde talebi ile geldiklerini ancak 56 maddenin müzakere edildiğini ifade ederek; “Ek göstergenin tüm kamu çalışanlarına verilmesini, sözleşmelilere kadro verilmesini ve yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılarak genel idari hizmetler sınıfına geçirilmesini istedik çok mu şey istedik” diyerek tepkisini gösterdi.
Genel Başkan Yardımcısı Feyim Bingöl, Kürtçe ifade ile “Ne bir eksik ne bir fazla istedik hakkımızı istedik”

Genel Başkan yardımcısı Bekir Turhan İngilizce, “Hakkımız olandan fazlasını istemedik”
Genel Başkan Vekili Ahmet Sefa Özşahin Çince, “Sadece Hakkımızı istedik”
Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Akbaba, Arapça “Ayrım değil eşitlik istedik”
Genel Başkan Yardımcısı Bilal Oktay Çiçeklitaş, Almanca “Aynı işi yapanlara adalet istedik”
Genel Başkan Yardımcısı Turan Çetinkaya, Fransızca “Adaleti sağlamak bu kadar zor mu?” diyerek tepkilerini gösterdiler.

Videonun sonunda ise Genel Başkan Yılancı ve Yönetim Kurulu Üyeleri işaret dili ile “Hangi Dilde Konuşalım” diyerek yüzbinlerce kamu çalışanının duygularını hükümet yetkililerine aktardı.