Kültür Bakanı paylaştı: Atatürk'ün ilk kez yayınlanan görüntüsü

Abone Ol google-news

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bugüne kadar hiç yayınlanmamış görüntüsü, ölümünün 81’inci yılında Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

09 Kasım 2019 Cumartesi, 15:28

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle, Atatürk'ün en sevdiği türkülerden olan Selanik Türküsü’nün “O Bizim Buluşmalarımız Yârim Mahşere Kaldı” dizeleriyle bir anma videosu paylaştı.

Bakanlık Sinema Genel Müdürlüğü arşivlerinde bulunan yeni görüntüde, Atatürk’ün Ege Vapuru’nda hiç yayınlanmamış 43 saniyelik kaydı yer alıyor. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün genç Cumhuriyetin geleceğine ilişkin önemli mesajlar verdiği Trabzon seyahatlerinin ikincisinde çekilen vapur içerisinden görüntü ilk kez bu yıl Türk halkıyla buluştu.

Atatürk’ün çocukluk arkadaşı ve ona en yakın isimlerden Salih Bozok, yanından hiç ayırmadığı Kılıç Ali ve başyaveri Cevat Abbas Gürer ile Trabzon’da Ege Vapuru içerisinde yer alan görüntü 1930 yılının Kasım ayına ait.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un 10 Kasım’a bir gün kala paylaştığı görüntüdeki Selanik Türküsü’nü de İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Burcu Soysev seslendiriyor.

Görüntü paylaşımı Bakan Ersoy’un, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 81. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum.” mesajıyla bitiyor.