Meclis'te vekilleri şaşkına çeviren anlar! Önce "maşallah" dediler sonra "oha!"

Abone Ol google-news

TBMM’de KİT raporları görüşülürken konuşan CHP’li Deniz Yavuzyılmaz, Eti Maden İşletmelerinin yurt dışındaki 2 şirketinin genel müdürlerine aylık 13 bin 500 Euro verildiği açıklayınca vekiller, “Maşaallah ve oha” diye tepki gösterdi

05 Aralık 2019 Perşembe, 16:34

TBMM Genel Kurulu’nda Sayıştay tarafından hazırlanan KİT Komisyonu raporları görüşüldü. CHP adına konuşan Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, KİT’lerdeki usulsüzlükleri Sayıştay raporlarına dayanarak anlatırken ödenen astronomik maaşları gündeme getirince vekiller de şaşırdı.

Deniz Yavuzyılmaz'ın tespitlerine göre KİT’lerdeki yolsuzluklar şöyle:

-Eti Maden İşletmelerinin yurt dışında 2 tane şirketinin genel müdürlerine aylık 13 bin 500 avro aylık veriliyor. Asgari ücretin 40 katı maaş demek.” (CHP sıralarından "Ooo" sesleri) 13.500 yani yaklaşık olarak 87 bin TL. Ne demek 87 bin TL? Cumhurbaşkanının maaşından yüksek bir maaş demek. Ne demek 87 bin TL?

-Marmara Teknokent AŞ Denetim Raporu’na göre, Şirket Genel Müdürü’ne 2016 yılı için ikramiyeler dâhil toplam brüt ücret 384.994,33 TL ödenmiş. Yine bu kurumun yurt dışı gezilerinin yine kurum tarafından finanse edildiği, kredi kartı verildiği, taşıt verildiği belirtiliyor”

-“Phuket Adası'na implantla ilgili yapılan bir gezi var. Bununla ilgili olarak da bu implant sempozyumunu -artık bilmiyoruz, böyle bir sempozyum gerçekten oldu mu olmadı ama- düzenleyen firmaya yine Sayıştay raporunda diyor ki: "DTİ adlı firmadan 2015 ve 2016 yılları içinde toplam 123.627 dolar kira alınması gerekirken bu kiranın alınmadığını, alınmadığı hâlde alınmış gibi gösterildiği…" diyor burada…