CHP'li Özkoç açtı ağzını yumdu gözünü: ‘Bu iktidar şehitlerin parasını yiyor’

Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç Meclis'te basın açıklaması yaptı. Özkoç, Beşiktaş Vodafone Park Stadı’nın yanında 3 yıl önce meydana gelen terör saldırısında şehit olanların yakınları için toplanan yardım paralarının akıbetini sordu.

10 Aralık 2019 Salı, 16:16

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç Meclis'te basın açıklaması yaptı.  Özkoç, Beşiktaş Vodafone Park Stadı’nın yanında 3 yıl önce meydana gelen terör saldırısında şehit olanların yakınları için toplanan yardım paralarına ilişkin olarak, "Şimdi soruyorum: Aradan geçen bunca zamana rağmen, yardım için topladığınız bu parayı neden şehitlerin ailelerine vermediniz. İkide bir ahkam kesen, şehitler üzerinden siyaset yapan, aslında polislerin de kendi ailesinden olması gereken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu neden hesap sormuyor? Onlar bu millet için öldü. Onların arkasında evlatları var. Siz ne çabuk unuttunuz? Unuttuğunuz yetmedi, onlar için toplanan yardım parasının da üstüne oturdunuz. Bunu başka bir iktidar yapsaydı 8 sütuna manşet olacak şekilde bütün gazeteler, televizyonlar ‘Bu iktidar şehitlerin parasını yiyor’ diye manşet atılırdı. Neden kimsenin sesi çıkmıyor?" dedi. 

ENGİN ÖZKOÇ: DEPREM VERGİSİ NEREDE?

Özkoç, 1999 depreminden sonra toplanan deprem vergisini hatırlattı. 

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç Meclis'te basın açıklaması yaptı. Özkoç, 1999 depreminden sonra toplanan deprem vergisini hatırlattı. Özkoç, "Bu deprem vergisi iletişim vergisi adı altında kalıcı hale getirildi. Şimdi İstanbul depremnini konuşuyoruz. Aradan 30 yıl geçti tekrar deprem olabilir. Gölcük'de, Düzce'de, Sakarya'da... Canlar gidebilir. Ben gündeme getirdim. Milli eğitim müdürü valiye, vali bakanlığa yazmış. Sakarya'da 22 okul yıkılmak üzere. Bunlar derhal yıkılmalı, yeniden okul yapılmalı diye. Yapıldı mı? Yok. Gündüzleyin olan bir depremde ölecek olan çocuklarımız. Peki bu deprem vergieri nerede? İletişim vergisi adı altında bütçede devlet tarafından kullanılıyor. Arkadaşlar ölen insanların paraları, hayatlarını kaybeden insanların paraları. Bir daha insanlar hayatlarını kaybetmesinler diye toplanan paralar. Bu iktidar tarafından doğru yönetilmediği için şehidin parası, depremde ölenin parası, görevi başında ölenin parası gasp edilmiş bütçede kullanılıyor. Bu bütçe milletin bütçesi değildir. bu bütçe alnının akıyla çıkanların, namuslu işletme sahiplerinin, çiftçilerimizin toplanan paralarının hiç edilip ondan sonra şehidin fakirin fukuranın parasına konan iktidarın, sarayın bütçesidir" dedi. 

ENGİN ÖZKOÇ: KATİLE HİÇBİR ŞEY YAPMAYAN DEVLET KADINLA POLİSİ KARŞI KARŞIYA GETİRİYOR

Özkoç, Kadıköy'de gerçekleşen eylem sonrası gözaltına alınan kadınlara ilişkin olarak "Katiline hiçbir şey yapamayan devlet kadınla polisi karşı karşıya getiriyor. Bu milletin evladı, kadının etrafını sarıp, elline kelepçe vurup onu sorgulamak üzere götürüyor. Peki ya katiller? Katiller sokakta Cerenleri öldürüyor. Ellerini kollarını salayarak dolaşıyor. Cezaevinden çıkıyor kadınlara saldırıyor. Kadınlar Türkiye'de hakettikleri hayatı yaşamıyor. Korku içindeler, panik içerisindeler. Sadece başlarına gelenden dolayı değil. Onları koruması gereken devletin sahip çıkmamasından dolayı" dedi.