Tanal'ın o markayla ilgili eleştirileri tutanağa alınmadı

Abone Ol google-news

Muhalefet partileri ile AKP'nin arasında gergin görüşmelere neden olan imar düzenlemesinin kabul edildiği Bayındırlık Komisyonu’nda, “Torku” marka döner ve ayran dağıtıldı. CHP’li Mahmut Tanal’ın Torku ile ilgili ifadeleri tutanağa alınmadı.

17 Ocak 2020 Cuma, 18:55

Belediyelerin yetkilerinin TOKİ’ye devredileceği gerekçesiyle eleştirilen İmar Kanunu’nda değişiklik teklifi, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’nda kabul edilirken, komisyonun önceki günkü toplantısı sert tartışmalar sahne oldu.

Toplantıda söz olan CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, AKP’nin hazırladığı teklifin yangından mal kaçırır gibi, alelacele komisyona getirildiğini belirtirken, içtüzüğe aykırı hareket edildiğini, teklifin Anayasa’ya uygunluk bakımından incelenmediğini söyledi.

Devletin iyi bir maaş verdiği, birçok ayrıcalık tanınan milletvekillerinin vatandaşa hizmet etmek zorunda olduğunun altını çizen Tanal, teklifin aceleye getirilmeden üzerinde iyice çalışılması gerektiğini ifade etti.

“TORKU KİMİN” İFADESİ, TUTANAĞA KONULMADI

Sözü, komisyonda milletvekillerine, bakanlık ve oda temsilcilerine, uzmanlara ve danışmanlara dağıtılan “Torku” marka döner ve ayrana getiren Tanal, Meclis lokantası dururken dışarıdan yemek hizmeti alınmasını eleştirdi.

Tartışma karşılıklı sürerken CHP’li Tanal’ın “Torku kimin” şeklindeki ifadesi ve devamındaki sözleri, komisyon tutanaklarında “Karşılıklı laf atmalar ve gürültüler” şeklinde yer aldı. Bu durumu sosyal medya hesabından eleştiren Tanal, “Sansür sırasının Meclis tutanaklarına geldiğini” söyledi. Tanal, “Artık tutanaklara da güvenilmez. Ayıklama yapılıyor” şeklinde tepkisini dile getirdi.

ERDOĞAN’DAN TORKU REKLAMI

Geçen aylarda İstanbul Kısıklı'da Tarım Kredi Kooperatifi tarafından açılan satış mağazasına uğrayan ve alışveriş yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Torku” marka ürünleri tercih etmesi dikkat çekmişti. Bu görüntüler sosyal medyada tartışılmıştı.

İŞTE O TUTANAKLAR:

CHP’li vekil Mahmut Tanal, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Tahir Aykürek ve AKP’li vekiller arasındaki “Torku döner” tartışması tutanaklara şöyle yansıdı:

MAHMUT TANAL (İstanbul) –Bir, öncelikle bu teklifi -gerçekten faydalı, yararlı bir kanun çıkmasını istiyorsak, parmaklarınız yetiyor, tabii, zaten onun mesajını verdiniz bize- gelin alt komisyona gönderelim. Alt komisyonda arkadaşlarımız çalışsınlar yani eksik vesaire bir şeyler varsa bunlar düzeltilsin. Nasıl olsa burada zamanımız da hakikaten çok fazla yani gülüyorsunuz ama yani bu devlet bize iyi bir maaş veriyor, iyi bir sigorta da veriyor. Biz niye çalışmayacağız arkadaş? Acelesi ne? Hatta ve hatta biraz önce getirdiğiniz dönerleri kimden getirdiniz, ben anlamadım.

BAŞKAN TAHİR AKYÜREK – Teklif sahipleri aylardır çalışıyor.

MAHMUT TANAL (İstanbul) – Bir dakika, bu döner nereden geldi bize?

BAŞKAN TAHİR AKYÜREK – Bizim ikramımız.

MAHMUT TANAL (İstanbul) – Siz nereden aldınız?

BAŞKAN TAHİR AKYÜREK – Bir dönerciden…

MAHMUT TANAL (İstanbul) – Kim o dönerci?

BAŞKAN TAHİR AKYÜREK – Allah… Allah…

MAHMUT TANAL (İstanbul) – Kim o dönerci? Ben Meclisteyim, bakın, o kimin parasıyla geldi? Bir dakika… Nasıl olur arkadaş? Ekonomiyi konuşuyoruz, kimin parasıyla yapılıyor? Meclisin. Ya Meclisteyiz, Meclisin yemekhanesi var, aşçısı var, efendim… (Karşılıklı laf atmalar ve gürültüler)

İLYAS ŞEKER (Kocaeli) – Ya seviyeyi çok düşürüyorsun, ayıp!

MAHMUT TANAL (İstanbul) – Meclisteyiz, Mecliste, yazık. Bize gelince bize zamanı bol görüyorsunuz. Efendim, zaman vermiyorsunuz, “Acele işimiz var…”

BAŞKAN TAHİR AKYÜREK – Mahmut Bey…

MAHMUT TANAL (İstanbul) – Ya arkadaşlar, biz burada 7/24 çalışmaya hazırız. Millet için bunu yapıyoruz. Ben bu kanunu söylerken, burada çalışırken kendi şahsım için çalışmıyorum ki. Benim ne arsam var ne villam var ne evim var, ben kirada yaşayan bir insanım ya arkadaş. Teşekkür ederim, saygılar.