Şeftali kebabı nasıl yapılır? Şeftali kebabı malzemeleri nelerdir?
Kıbrıs'a özgü bir yemek olan Şeftali Kebabı, adananın hem kuzeyinde hem güneyinde yapılıyor. Koyun veya keçinin "gömlek" de denilen yağlı iç zarının kıyma, soğan ve maydanoz ile doldurulup, dolma biçiminde sarılmak suretiyle, şişte veya ızgarada pişirilmesi şeklinde yapılan bir kebap çeşididir.
Şeftali kebabı malzemeleri nelerdir?
Kuzu gömlek yağı
250 gram kuzu kıyması
250 gram dana kıyması
250 gram soğan
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
Şeftali kebabı tarifi...
Kuzu gömleği ılık su dolu bir kabın içerisine yerleştirilip yumuşatılır, böylece sarma işlemi kolaylaşır ve gömlek açılıp büyür, gerçek ölçülerine ulaşır.
Soğan ve maydanoz ince kıyılır. Kıymanın içine kenarda bekletilen bütün malzeme ilave edilerek yoğrulur. İç yağına başparmak kalınlığında ve uzunluğunda sıkıca köfte formunda sarılan kebap, hafif ateşle yanan kömürde pişirilir ve sıcak servis yapılır.
En Çok Okunan Haberler
- Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı tutuklandı
- Helikopterin düştüğü bölge bulundu
- Reisi'nin helikopteri sert iniş yaptı!
- İran Cumhurbaşkanı Reisi hayatını kaybetti!
- Prof. Dr. Görür 'periyodu doldu' diyerek açıkladı
- Bir yolcuyla iletişime geçildi
- En dağınık kişiler hangi burçlardan çıkıyor?
- Arda Güler'den Villarreal ağlarına 2 gol!
- Dev derbide kazanan Fenerbahçe!
- Erdoğan ‘bu iş çığrından çıktı’ diyerek kızdı!