Gündüz çoban akşam kaptan

Denizli’nin Çal ilçesinin kırsal Yukarıseyit Mahallesi’nde kadınlar gündüzleri koyun güdüp bahçe ve tarlalarda çalışıyor, akşamları ise bir araya gelip voleybol oynuyor. Kadınların bir araya gelmesini sağlayan Müesser Lahnacı, “Kadınlardan oluşan 6 takım kurduk. Yaklaşık iki aydır kendi aramızda turnuva düzenliyoruz, maç yapıyoruz” dedi.

Yayınlanma: 16.06.2023 - 04:00
Gündüz çoban akşam kaptan
Abone Ol google-news

Gündüzleri hayvanlarını otlatan Müesser Lahnacı (23), bir süre önce kadınlardan oluşan voleybol takımı kurmaya karar verdi. Bu fikrini mahallede yaşayan kadınlarla paylaşan Lahnacı, 18 yaşından 60 yaşına kadar kadınların yer aldığı 6 ayrı takım kurdu. Kadınlar kendi arasında para toplayıp, file aldı. Kadınlar gündüzleri koyun güdüp, inek sağdıktan ve bahçe ve tarlalarda çalıştıktan sonra kapalı pazaryerinde toplanıp voleybol oynamaya başladı. 

"HEM SPOR YAPIYORUZ HEM DE EĞLENİYORUZ"

Haftanın dört günü voleybol oynayan kadınlar, kendi aralarında da turnuva yapmaya başladı. Voleybolu sevdiğini söyleyen Sündüz Mercan “Tarlada iş olursa onları yapıyoruz. Evdeki işleri de yaptıktan sonra burada voleybol oynuyoruz. Eşlerimiz de bu durumu güzel karşıladı. Hem spor yapıyoruz hem de eğleniyoruz” dedi. Havva Lahnacı (52) ise “Köyümüz için çok güzel oldu. Kadınların canları sıkılıyordu şimdi spor yaparak eğleniyoruz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon