Kek kıvam almıyor veya piştikten sonra sönüyorsa böyle pişirin! Asla sönmüyor

Çay saatlerinin vazgeçilmezi olan kek en çok tercih edilen tatlılar arasında yer alıyor. Kek pişirirken bazı püf noktalara dikkat etmekte fayda var.

Yayınlanma: 11.03.2023 - 16:18
Kek kıvam almıyor veya piştikten sonra sönüyorsa böyle pişirin! Asla sönmüyor
Abone Ol google-news

Kek, en sevilen atıştırmalık. Çay veya kahve yanında en iyi giden lezzetler arasında yer alıyor. Pastanelerde satılan kekler çok daha lezzetli oluyor.

Evde yapılan kekler ise fırın ne kadar kaliteli olursa olsun çoğu zaman çabuk dağılabiliyor veya sönebiliyor. Kek pişirirken bazı püf noktalara dikkat etmekte fayda var.

Örneğin kek pişirirken mutlaka unu iki kez elemek gerekiyor. Ölçülere dikkat etmek ise işin ilk kuralı. Fırının kapağını sürekli açmakta kekin iyi pişmesini engelliyor.

Kek pişirirken dikkat etmeniz gerekenleri bu içerikte sıraladık. Tarifsiteniz.com sitesinde yayınlanan kek tarifi gerçekten de en kolay kek tarifleri arasında yer alıyor. Kek, Türk mutfağında en çok tercih edilen ikramlıktır. Ayrıca çay ve kahve saatinin de en güzel atıştırmalığıdır. Kek, her zaman yapılışı kolay, zahmetsiz ve lezzetli bir atıştırmalık olmuştur. Ayrıca tuzlusundan tatlısına, meyvelisinden havuçlusuna birçok farklı tarifi de vardır.

Vereceğimiz kek tarifi ise cevizli! Üstelik ne süt, ne yağ ne de kabartma tozu var. Üstelik 30 dakikada hazır oluyor! Şimdiden afiyet olsun...

Cevizli Kek Tarifi Malzemeler

6 tane yumurta

4,5 fincan şeker(T.kahvesi fincanı)

4,5 fincan un

1 tane portakal

2 çorba kaşığı sıvı yağ

1 su bardağı ceviz içi

Cevizli Kek Tarifi Yapılışı

İlk olarak cevizi doğrayıcıda çekin.

Portakalın kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın.

Geniş bir kap içerisine yumurtaları ve toz şekeri ekleyin. Mikser yardımıyla iyice köpürene dek çırpın. Ardından unu, portakal suyunu ve kabuğunu ilave edip çırpmaya devam edin. Pürüzsüz bir kıvam alınca ceviz içini ekleyin ve 2-3 dakika daha çırpın.

Yağlanmış kalıba, kek harcınızı dökün. Önceden altlı üstlü ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişirin.

KEKİN BAYATLAMASI NASIL ÖNLENİR?

Kekinizin bayatlamasını önlemek için keki cam bir saklama kabının içerisinde muhafaza edin. Böylelikle pişirdiğiniz kek en az üç gün boyunca bayatlamayacaktır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon