Masterchef'te ilginç eleme turu! Yarışmacılar şeflerin sevmediği malzemeleri kullandı...

Masterchef Allstar'ın 23 Eylül'de yayımlanan bölümü ile birlikte eleme adayları belli oldu. Potaya giren 7 aday pazar günü yayımlanacak olan bölümde yarışacak ve bu hafta elenen isim belli olacak. Peki Masterchef eleme adayı kim oldu? Masterchef eleme potasında kimler var? İşte ayrıntılar...

Yayınlanma: 23.09.2023 - 21:34
Masterchef'te ilginç eleme turu! Yarışmacılar şeflerin sevmediği malzemeleri kullandı...
Abone Ol google-news

Masterchef Allstar'da yarışma heyecanı devam ediyor. Bu hafta Ayaz'ın kaptanlığında mavi takım ile Kerem kaptanlığında kırmızı takım yaptıkları birbirinden farklı yemeklerle yarıştı. Peki, Masterchef eleme adayı kim oldu? Masterchef eleme potasında kimler var?

7. ELEME ADAYI KİM OLDU?

Masterchef Allstar'da günün ilk turunda konuk şef Hüseyin Kankaya oldu. Potaya girmemek için yarışan yarışmacılardan ilk turda istenen yemek Deniz Ürünleri Taco oldu. Yarışmacılar 45 dakika içinde şefin tabağına en çok benzeyen yemeği yapmaya çalışacak...

HAFTANIN İLK OYUNUNU KİM KAZANDI?

Şefler, mavi ve kırmızı takımdan ''Eski Türk Yemekleri'' konseptinden; borani, tutmaç çorbası, tencere böreği, keşkek, ciğer yahnisi, patlıcanlı pilav ve hurma kebabı, kavut yemeklerini istedi. Oyun sonunda şeflerce yapılan tadım ve değerlendirme neticesinde 6-1 skorla açık ara takım oyununun kazananı mavi takım oldu.

Tabaklar arasından şefler; Esra, Batuhan, Tolga ve Eda'yı başarılı buldu. Esra dokunulmazlığı elde etti. Gecenin ilk eleme adayı kaptan Kerem oldu ve oylama sonucuna göre de Dilara ikinci olarak potaya dahil oldu.

HAFTANIN İKİNCİ OYUNUNU KİM KAZANDI?

Mavi takım Ayaz'ın kaptanlığında, kırmızı takım ise Kerem kaptanlığında tezgah başında soluk aldı. Yarışmacılara ''Uluslararası et yemekleri'' konseptinde 7 yemek için 45 dakika süre verildi. Şeflerin değerlendirmesi sonucunda yeniden 6-1'lik skorla kazanan mavi takım oldu. Kırmızı takım bireysel dokunulmazlık yarışına çıktı. Bu etapta şef tabağı ''Süt helvası'' hazırlandı. Son ikiye kalan Tolga ile Esra arasından dokunulmazlığın sahibi Tolga oldu. İkinci günün ilk eleme adayı olarak Barbaros, ikinci gitme adayı da Sefa seçildi.

HAFTANIN ÜÇÜNCÜ OYUNUNU KİM KAZANDI?

Masterchef'te 21 Eylül akşamında konu bademli yemeklerdi. Yarışmacılar Romesco & Crostini, Sütlü Badem Çorbası, Bobotie, Terkib-i Çeşidiyye, Buhara Pilavı, Kavala Kurabiyesi, Keşkül yemeklerini diğer takımdan daha başarılı yapabilmek için ter döktü. Oyunun kazananı kırmızı takım oldu. Bireysel dokunulmazlık oyununu kazanan Kıvanç potanın 5. ismini belirledi. Eleme potasına giren isim Sergen oldu. Yapılan oylamada potaya girecek 6. isim belli oldu. Potadaki son isim Azize oldu.

BU HAFTANIN ELEME ADAYLARI KİM?

Yapılan üç oyunun ardından iki defa kaybeden kırmızı takımdan dört aday belirlendi. İlk oyundan çıkan isimler kırmızı takımdan Kerem ve Dilara oldu. İkinci oyunun ardından Barbaros ve Sefa belirlendi. Üçüncü oyunu kaybeden mavi takımdan ise Sergen ve Azize eleme potasına dahil oldu. Bugün yapılacak oyunun ardından 7. eleme adayı da belirlenecek...

KİMLER POTADAN KURTULDU?

Masterchef Alstar'da yayımlanan bölümde haftanın 7. eleme adayı belli olacak. Günün ilk turunca yarışmacılar en iyi Taco'yu yapmak için ter döktü. Gecenin birincisi Tahsin oldu böylece Tahsin 12. haftayı garantilemiş oldu.

Tahsin'in artından potadan kurtulan isimler ise Tolga, Batuhan, Ayaz, Alican ve Hasan oldu.

Böylece Eda, Esra, Tanya, Kıvanç ve Barış ikinci turda yaratıcılıklarını konuşturacak. 

İKİNCİ TURDA İLGİNÇ OYUN...

Masterchef'te geriye kalan 5 yarışmacı potaya girmemek için yeniden yarıştı... Yapılan ilginç tur yarışmacıları şaşırttı. Bu turda yarışmacılar şeflerin sevmediği meyveleri kullanarak gecenin başarılı yemeklerini yaptı. Mehmet, Somer ve Danilo şeften sırasıyla birini seçen yarışmacılar seçtiği şefin sevmediği meyveyi kullanarak başarılı tabaklar çıkartmaya çalıştı.

Danilo şefin seçtiği ürün mandalinayı kullanacak yarışmacı Tanya; Mehmet şefin sevmediği ürün olan kiviyi Esra ve Kıvanç son olarak Somer şefin sevmediği ürün olan elmayı ise Barış ve Eda kullandı.

HAFTANIN SON ELEME ADAYI...

Gecenin en başarılı tabağını hazırlayan Kıvanç oldu. Ardından potadan kurtulan isimler sırasıyla Eda ve Barış oldu. Sona kalan isimler Esra ve Tanya oldu...

Gecenin en başarısız tabağı olarak Tanya seçildi. Böylece eleme potasına eklenen son isim oldu...


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler