Mayasız ve 10 dakikada hazır! Yumuşacık bazlama tarifi
10 dakikada hazırlayabileceğiniz mini bazlamalar, mis gibi kokusu ve lezzetiyle kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek! İşte tarifi...
MAYASIZ BAZLAMA TARİFİ
MALZEMELER
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4-5 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
YAPILIŞI
- Yoğurt su ve tuz derin bir kaseye alınarak çırpma teliyle karıştırılır ve yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Toparlanan hamur iki eşit parçaya bölünür ayrı ayrı silindir şekli verilerek küçük parçalara bölünüp her bir beze yuvarlanır ve yuvarlanan bezelerin kurumaması için üzerleri örtülür.
- Her bir bezenin üzeri hafif unlanıp elle hafifçe bastırılır merdaneyle çok inceltmeden açılır. Yanmaz yapışmaz tava ile orta ateşte ısıtılır.
- Açılan bazlama hamurları güzel kabarması ve içlerinin tam pişmesi için sık sık çevrilerek pişirilir.
- Bazlamalar piştiğinde üzerine tereyağ sürerek servis edebilirsiniz.
En Çok Okunan Haberler
- Acun Ilıcalı, Ali Koç'un teklifini kabul etti!
- '28 Şubat'ta tahliyeler başladı
- İşte Menzil'in dokunulamayan 'tatilköy'ü!
- 'O bürokrat haddini aştı'
- 'Cinsel terapist' Buse Aydın'a ağır ceza
- 'Son bir haftada bir şey oldu'
- Katilin babası da tutuklandı!
- 28 Şubat davası sanıklarına tahliye kararı!
- Dilan Polat ve Engin Polat için karar!
- Yurtdışından gelen telefonlar için yeni karar