Pumpum çorbasının malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır? Pumpum çorbası hangi yöreye ait, tarifi nasıl?
Türkiye'nin özgün lezzetlerin olan pum pum çorbası ismiyle dikkat çeken bir tarif olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Pumpum çorbasının malzemleri nelerdir, nasıl yapılır? Pumpum çorbası hangi yöreye ait, tarifi nasıl?
Bartın yöresine ait bir tarif olan pumpum çorbası, farklı bir çorba denemek isteyenler için oldukça ideal ve sağlıklı bir lezzet. İşte, merak edilen o çorbanın tarifi...
PUMPUM ÇORBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 1 su bardağı mısır unu
- 5 su bardağı et suyu
- 2 dilim kavurma
- Tuz
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
PUMPUM ÇORBASI NASIL YAPILIR?
- Tencereye önce et suyunu koyun. Ardından mısır ununu et suyuna sürekli karıştırarak ekleyin.
- Et suyu ve mısır ununa kaynayana kadar karıştırın.
- Daha sonra kavurmayı tavada 5 dakika kadar kavurun ve kaynayıp koyulaşan çorbanın üzerine ekleyip, tekrar karıştırın.
- Son olarak çorbanın tuzunu ayarlayın ve tereyağ ile kırmızıbiberi yakıp, çorbanın üstüne dökün.
pumpum çorbası haberleri
pumpum çorbası tarifi ve malzemleri haberleri
MasterChef haberleri
Masterchef Türkiye haberleri
masterchef son bölüm haberleri
İlgili Haberler
En Çok Okunan Haberler
- 'Erken seçim' anketinde şaşırtan sonuç
- Kayıp kadın, devasa pitonun midesinde bulundu!
- Ali Koç yeniden Fenerbahçe başkanı!
- Belçika Başbakanı De Croo'dan istifa kararı
- Aziz Yıldırım'dan seçim sonrası ilk açıklama
- 'Özel, partimizin adını kullanıyor'
- Murat Ülker'den seçim sonrası paylaşım!
- 'Karaciğer nakline kadar varabiliyor...'
- Erdoğan'dan 'elektronik sigara' çıkışı
- İşte ilk sandık sonuçları