Sandıklı'da hasat zamanı: 100 bin ton üzerinde rekolte bekleniyor
Sandıklı’da bu yıl 100 bin ton üzerinde şeker pancarı rekoltesi bekleniyor.
Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde şeker pancarı hasadı başladı. Üreticiler alımların yavaş ilerlediğinden yakındı. Bu yıl kilogramı bir lira 85 kuruş olarak açıklanan şeker pancarında ilçede 100 bin tonun üzerinde rekolte bekleniyor.
Sandıklı ilçesinde 700’ün üzerinde şeker pancarı üreticisi pancar hasadına başladı. Özel makineler ile sökümü yapılan şeker pancarları mera ve boş alanlarda yığınlar halinde toplanılıyor. Daha sonra fabrikanın talebine göre kamyonlar ile fabrikaya gönderiliyor. Bu yıl kilogramı bir lira 85 kuruş olarak açıklanan şeker pancarında ilçede 100 bin tonun üzerinde rekolte bekleniliyor. Üreticiler ise fabrikanın pancar talebinde bulunmadığı için yığınlarda ki pancarların tonaj kaybettiğinden yakınıyor.
Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, “Söküm izini verileli bir ay oldu. Çiftçilerimiz pancarlarını söktüler bu şekilde yığın haline getirdiler. Ama nakliye sorunumuz var. Fabrika alım yapmıyor. Çiftçiler ‘ Bu şekilde olursa sökümün mart ayına kadar devam edecek’ diyor. Bu yığınlarda bekleyen pancarları uzun süre sonra alacaklar. Bu yığınlarda uzun süre bekleyen pancarlar fire verecek. Bu nedenle üreticileri kota cezası ile cezalandıracaklar.
Tarladan çıkan pancarları yolun kenarında mera var orada silo yapıyoruz. Bu pancarların ne zaman alınacağı belli değil. Bize sıra bir ay sonrada gelebilir. Bu pancarlar burada fire verecek tabi. Tonaj kaybedecek. Pancar parası ödemeleri de ertelenmiş. Bunların hızlandırılması gerekiyor” dedi.
En Çok Okunan Haberler
- Kayyumdan ilk fotoğraf
- AKP'li Şamil Tayyar'dan yandaş medyaya tepki
- Polis engelledi, Özel yurttaşlara çağrı yaptı
- Ahmet Özer'in gözaltına alındığı görüntüler ortaya çıktı
- Esenyurt Belediyesi'ne kayyum!
- Özgür Özel Esenyurt'ta konuşacak
- Mansur Yavaş'tan ilk 'Ahmet Özer' tepkisi
- Akşener’den kayınbiraderi hakkında suç duyurusu
- Tepkili veliler şikâyet etti
- Yurttaşlar Özel'in Demirtaş ziyaretini nasıl karşıladı?