Messi’yi güçlendireni getirin

05 Mart 2023 Pazar

Fenerbahçe, Kayserispor deplasmanında iyi futbol oynayarak ve hak ederek galip geldi. Bakalım 90 dakikada neler oldu?

  • Başkan Ali Koç’un maçtan önce yaptığı açıklamada, camiayı, taraftarı koruyan, kollayan sözleri ile ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve vatansever duyguları ön plana çıkarması, tüm sporseverlerin takdirini kazandı. Ali Koç hem takımını hem de futbol camiasını onurlandırıp gururlandırdı.

  • Jesus’un ne kadar haklı olduğunu gördük. Arda Güler, fizik ve tempo olarak çok yetersiz. Ayrıca hız açısından da henüz istenilen düzeyde değil. Buradan F.Bahçe camiasına sesleniyorum; Messi’yi kuvvetlendiren, hızını geliştiren Barcelona’daki antrenörü kimse gidip onu alıp getirsinler. Bu kişi aynı programı Arda’ya uygulasın, Arda’yı güçlendirsin, temposunu artırsın. F.Bahçe de böylece Arda’ya yatırım yapsın. Görüyoruz ki Arda şu an ilk 11 için çok yetersiz.

  • F.Bahçe’de ilk kez orta saha bu kadar kötü oynadı. Ne hücumda varlar ne defansa katkı adına varlar. Rakibin kontrataklarını orta sahada durdurma adına hiç direnç gösteremediler. Eğer kaleci Altay, karşı karşıya pozisyonları kurtarmasa skor daha farklı olabilirdi. 

  • Sonuç olarak deplasmanda güçlü Kayserispor’a karşı kazanılan 3 puan F.Bahçe adına çok önemli. Zor bir maçtı. Kayserispor Teknik Direktörü Çağdaş Atan’ın gelecekte Türk futboluna çok büyük hizmetler edeceğini düşünüyorum. Çağdaş hoca; transfer yasağı bulunan, darmadağın olmuş, hatta küme düşmeyi dahi neredeyse kabullenmiş Kayserispor’u ve şehri ayağa kaldırarak tekrar yarışmacı kimliğe getirdi. Kendisini tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum. 


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Futbolun sorunu 19 Eylül 2023

Günün Köşe Yazıları