ABD’de üretici enflasyonu martta geriledi... Altın Euro rekor tazeledi!

ABD'de üretici fiyatları martta yüzde 0,5 oranında geriledi. Bu verinin ardından altın fiyatları rekor tazeledi. Dolar endeksi de geriledi ve Euro/dolar paritesi 1,1053 ile bir yılın zirvesini gördü. Euro/TL’de rekorunu tazeledi.

Yayınlanma: 13.04.2023 - 16:23
ABD’de üretici enflasyonu martta geriledi... Altın Euro rekor tazeledi!
Abone Ol google-news

ABD’de üretici fiyatları martta aylık bazda yüzde 0,5 geriledi ve beklentilerin altında kaldı. Beklenti, şubatta aylık yüzde 0,1 gerileyen üretici fiyat endeksinin aynı kalması yönündeydi.

Şubat ayında yüzde 4,6 olan yıllık üretici enflasyonu, martta yüzde 2,7’ye geriledi.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin yıllık üretici enflasyonu için ortalama beklentisi yüzde 3 idi. Gerçekleşme, beklentinin altında oldu.

DOLAR GERİLEDİ, ALTIN YÜKSELDİ

Verinin ardından altın fiyatları yükseldi. Ons altın günlük yüzde 1.5 yükselişle 2.045 dolara çıktı.

Gram altında da 1270 TL ile rekor tazelendi.

Euro/TL’de de 21.39 ile rekor kırıldı.

ABD’de üretici fiyatlarındaki gerileme, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) mayısta 25 baz puanlık faiz artışıyla zirveyi göreceği ve sonrasında faiz indirimlerinin başlayabileceği beklentilerini arttırdı.

PARİTE BİR YILIN ZİRVESİNDE

Verinin ardından dolar endeksi de geriledi ve Euro dolar paritesi günlük yüzde 0.5 yükselişle nisan 2022'den bu yana en yüksek seviye olan 1.1043'e çıktı.

KRİPTODA POZİTİF HAVA HÂKİM

Öte yandan kripto para piyasasına bugün genel olarak olumlu bir hava hakim. Bitcoin, dünkü kazanımlarını geri alarak yeniden 30 bin dolar bandına yükseldi. Bugün yüzde 6 bandında değer kazancıyla 2.000 dolar sınırına kadar yükseldi.

Ethereum’un ardından Cardano ve Dogecoin, değer artışlarıyla dikkat çekiyor. DOGE, yüzde 5 yükselişle 0,086 dolara yükseldi. ADA ise yüzde 4 değer artışıyla 0,41 dolardan işlem görmeye başlarken 0,4 - 0,42 dolar aralığındaki önemli direnç bölgesini yeniden test ediyor. 

 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler