Ali Babacan'ın partisinin kuruluş dilekçesi, İçişleri Bakanlığı'na sunuldu

Ali Babacan önderliğindeki yeni partinin kuruluş dilekçesi, İçişleri Bakanlığı'na sunuldu. Babacan'ın kuracağı partinin kurucular kurulu da belli oldu. Partinin ismi henüz açıklanmazken AKP'den istifa eden Mustafa Yeneroğlu ve Sadullah Ergin de kurucular kurulunda yer aldı.

Yayınlanma: 09.03.2020 - 10:57
Ali Babacan'ın partisinin kuruluş dilekçesi, İçişleri Bakanlığı'na sunuldu
Abone Ol google-news

Kuruluş dilekçesini, İdris Şahin, Hasan Canpolat, Mehmet Emin Ekmen, Münevver Helün Fırat, Hatice Selvi Demirel, Nazlı Seda Vural'dan oluşan heyet İçişleri Bakanlığı'na teslim etti. İdris Şahin, çıkışta basın mensuplarına açıklama yaptı. Şahin, Türk siyasi hayatına yeni bir nefes, yeni bir umut olma sevdasıyla yola çıktıklarını söyledi. Şahin, "Kurmuş olduğumuz bu partimiz, 90 kurucusuyla birlikte milletimize, devletimize bir umut olacak, her şeyden önemlisi kadınlarımıza, gençlerimize ve çocuklarımıza aydınlık bir yarın hazırlayacak. Onlar adına umutluyuz, onlar adına mutluyuz ve onlar adına hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Şahin, Çarşamba günü tanıtım toplantısını gerçekleştireceklerini kaydederek, "Lansmanımızı, başkanımızla birlikte parti unsurlarının bir kısmı teşekkül ettikten sonra kamuoyuyla paylaşacağız. Burada alındı belgemizi aldık. 90 kurucumuzla birlikte bu günden itibaren yeniden 'Bismillah' deyip yola revan olduk" diye konuştu.

KURUCULAR KURULU LİSTESİ BELLİ OLDU

Ali Babacan'ın kuracağı partinin kurucular kurulu belli oldu. Partinin ismi henüz açıklanmazken AKP'den istifa eden Mustafa Yeneroğlu ve Sadullah Ergin de kurucular kurulunda yer aldı.

AKP'den istifa eden eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, partisinin kuruluş dilekçesini bugün İçişleri Bakanlığı'na vereceklerini açıkladı.

Partinin ismi henüz açıklanmazken partinin kurucular listesi belli oldu. 90 kişiden oluşan kurucular listesinin 27'si kadınlardan, 16'sı ise genç isimlerden oluşuyor.

İŞTE TAM LİSTE

MECLİS'TE 11. PARTİ OLACAK

Mustafa Yeneroğlu'nun AKP'den istifa ederek bağımsız milletvekili olması nedeniyle Babacan'ın partisi, Meclis'te temsilen edilen 11. parti olacak.

 AKP'nin görevden aldığı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da listede bulunuyor.

ESKİ BAKANLAR LİSTEDE

Eski bakanlar Nihat Ergün ve Selma Aliye Kavaf da listede yer alıyor.

Ali Babacan'ın kurucular kurulunda yer alan bir diğer isim ise Ülkü Ocakları Kurucu Genel Başkanı Ramiz Ongun oldu.

Emekli yüzbaşı ve güvenlik uzmanı Metin Gürcan da listede yer alanlar arasında.

PARTİNİN İSMİ HENÜZ AÇIKLANMADI

Fox TV'de yayımlanan İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına katılan Ali Babacan, "90 kurucu üyemiz hafta sonu bir kampa girdi ve tüzüğün son hali ortaya çıktı" demişti.

Partinin ismi henüz açıklanmazken AKP'den istifa eden Mustafa Yeneroğlu ve Sadullah Ergin de kurucular kurulunda yer aldı.

Babacan "Partizin adı adı Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) mi olacak?" şeklindeki soruya, "Partinin ismini Çarşamba günkü lansman programında teyit edeceğiz. Bu çıkan isim olabilir de, başka bir isim de olabilir" yanıtını vermişti.



İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler